Kalevan Malja sinetöidään SM-viesteissä Harjulla 10.-11.9.

Viime vuonna SM-kausi päättyi kitkeriin tunnelmiin, kun Oulun SM-viestien päätteeksi jouduimme luovuttamaan Kalevan Maljan Tampereen Pyrinnön huostaan. Nyt tilanne ennen viestejä näyttää JKU:n kannalta lupaavalta, kun johtomme toisena olevaan Turun Urheiluliittoon on 42,5 pistettä ja viime vuoden voittajaan, Tampereen Pyrintöön, 76 pistettä. Vaikka lähtökohdat ovatkin turvallisenoloiset, pitää meidän vielä näyttää voimaamme viesteissä ja sinetöidä Kalevan Malja takaisin kotiin Jyväskylään.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden junioritoiminta elää vahvana ja tuorein todiste siitä on viime viikonloppuna JKU:n voitoksi ratkennut Pohjola Seuracup. 15-sarjan viesteihin lähdetään terävällä kärjellä ja laajalla rintamalla. Toisin sanoen ykkösjoukkueilla on hyvät menestysmahdollisuudet mitaleille ja jopa mestaruuksiin, mutta vanavedessä seuraa iso joukko innokkaita nuoria, jotka haluavat päästä kotikisoissa juoksemaan ja keräämään viestikokemusta. 15-sarjassa saatetaan myös nähdä suomenennätys, joten kannattaa olla tarkkana. 15-sarjan juostavat viestimatkat ovat lauantaina 4×100 m ja 4×80 m aitajuoksuviesti sekä sunnuntaina 4×800 metriä.

Viestien kannalta haastavimmat ikäsarjat ovat 17- ja 19-vuotiaat. Yleisurheilukausi on ollut pitkä ja syyskuussa järjestettävissä SM-viesteissä loukkaantumiset ja sairastumiset verottavat aina kaikkien seurojen joukkueita, niin myös JKU:n. Toisaalta näissä sarjoissa meillä on myös useita mitalimahdollisuuksia. Viimeiset päivät näyttävät millaisilla kokoonpanoilla joukkueet lopulta starttaavat. 17- ja 19-sarjoissa mestaruuksia jaetaan lauantaina 4×100 m ja 3×800 m viesteissä sekä sunnuntaina 4×100 m aitajuoksuviestissä ja 4×400 metrillä.

Yleisessä sarjassa JKU-joukkue taistelee mitaleista miltei joka lajissa. Naisten 4×100 ja 4×400 metrin kisoissa joukkueen runko muotoutuu maajoukkuemenijöiden Anniina Kortetmaan ja Aino Pulkkisen ympärille. Miehissä nelkun ykköstykki Viljami Kaasalainen saa seurakseen muun muassa pika-aiturit Elmo Lakan, Ilari Mannisen ja Santeri Kuusiniemen sekä Konsta Alatuvan. Muille luun kurkkuun laittavia suorituksia odotetaan myös kestävyysviestimatkoilta. Yleisen sarjan viestimatkat ovat lauantaina 4×100 m ja DMR (1200+400+800+1600m) sekä sunnuntaina 4×400 m. Sunnuntaina juostaan myös 4×1500 metrin viesti sekajoukkuein (kaksi naista, kaksi miestä).

Viime vuonna JKU voitti SM-viesteissä Oulussa yhden mestaruuden, viisi hopeista ja kolme pronssista mitalia ja oli SM-viestien toiseksi paras seura Tampereen Pyrinnön jälkeen Kalevan malja -pisteillä arvioituna. Tänä vuonna tavoitteena on nousta takaisin Suomen parhaaksi viestiseuraksi. Meillä on kotikenttäetu, toivottavasti saamme paikalle myös kotiyleisöedun. Keli voi olla viikonloppuna viileä, niin olisi mahtavaa saada katsomoihin yleisurheilu- ja JKU-faneja tunnelmaa lämmittämään!

Liput, aikataulu ja lisätietoa: https://jku.fi/sm-viestit-2022/

Teksti: Otto Kilpi

Artikkelikuva: Esa Jokinen