Valmennusryhmät

 

Paikkoja valmennus- ja treeniryhmiin voi tiedustella rebekka@jku.fi. Kesän toimintaan voit ilmoittautua tästä.

 

Nuorten valmennusryhmät

Valmennusryhmät

JKU:n 12-19 -vuotiaat kilpailuissa käyvät urheilijat harjoittelevat valmennusryhmissä, jotka tarjoavat urheilijoilleen tehokasta kilpailuihin tähtäävää nuorisovalmennusta. Kaikista ei tietenkään voi eikä tarvitsekaan tulla huippu-urheilijoita, mutta tärkeimmät kriteerit valmennusryhmiin pääsyssä ovat innostus harjoittelua kohtaan, halu kehittyä ja innokkuus osallistua kilpailuihin.

Valmennusryhmien harjoitusmäärät nousevat nuorempien kolmesta viikkoharjoituksesta vanhimpien jopa kuuteen ohjattuun yhteisharjoitukseen viikossa. 

Urheilijoille

 • Urheilija voi hakeutua myös suoraan valmennusryhmiin ilman, että on ollut aikaisemmin mukana kilpaurheilukoulussa.
 • Valmennusryhmään pääsy edellyttää kuitenkin aiempaa osallistumista Tervetuloa yleisurheilutoimintaan tai aiempaa kokemusta (yleisurheilun) kilpailutoiminnasta.

Ilmoittautuminen valmennusryhmiin

Tiedustelut valmennus- ja harrastevalmennusryhmistä (12-17 v.) rebekka@jku.fi

Harjoitusmaksut 1.10.2023 alkaen

Ohjattujen harjoituskertojen määrä / Kuukausimaksu

1 harjoitus viikossa 74 euroa
2 harjoitusta viikossa 86 euroa
3 harjoitusta viikossa  98 euroa
4 harjoitusta viikossa  110 euroa

16 – 19-vuotiaat 132 euroa/kk
Henkilökohtainen valmennusohjelma, ohjattuja harjoituksia harjoituskaudesta ja -viikosta riippuen 2-10 / viikko

Yli 15 -vuotiaiden ryhmissä, sekä kestävyys- ja heittoryhmissä 13 ikävuodesta alkaen, toimintamaksut eivät perustu ohjattujen harjoitusten määrään, vaan yksilölliseen ja kokonaisvaltaiseen harjoittelun ohjelmointiin. Yli 15 -vuotiaiden valmennusryhmäläisten maksut ovat kaikissa ryhmissä vakiot. Kestävyysryhmissä 15-17 -vuotiaat voivat valita, haluavatko henkilökohtaisen ohjelmoinnin ja yhteisharjoitukset vai pelkästään yhteisharjoitukset.

Maksut laskutetaan JKU:n toimistolta Suomisportin kautta neljä kertaa vuodessa (loka-marraskuussa: loka-joulukuu, tammi-helmikuussa: tammi-maaliskuu, huhti-toukokuussa: huhti-kesäkuu ja heinä-elokuussa: heinä-syyskuu).

Toimintamaksut sisältävät:

 • ohjatut harjoitukset vähintään 47 viikkoa vuodessa
 • seuran jäsenmaksun ja jäsenedut
 • yleisurheilulisenssin (sisältää tapaturmavakuutuksen (2010 ja myöhemmin syntyneillä kaudella 2022-2023) ja pakollisen kilpailuluvan kaikissa yu-kilpailuissa)
 • osallistumismaksut SM-kilpailuihin, pm-kilpailuihin sekä seuran omiin kilpailuihin (ei kuulu harrasteryhmälle eikä Tervetuloa yleisurheiluun –toiminnassa mukana oleville)
 • bussimatkat SM-viesteihin, pm-sisulisäviesteihin ja seuracupin kisoihin
 • mahdollisuuden harjoitella Hipposhallissa JKU:n vuoroilla
 • alennetut hinnat JKU:n yhteistyökumppaneiden palveluista ja tuotteista
 • toimistopalvelut
 • Vammat Veks -toiminta
 • Valmennusryhmäläisille kaksi lajikoulua vuodessa
 • testipäivät marras-joulukuussa ja huhti-toukokuussa
 • yhden päivän leiri Hipposhallissa tai muussa vastaavassa paikassa keväällä
 • SM-viestien majoituksen ja mahdollisuuden majoittua omakustanteisesti seuran varaamassa majoituksessa SM-kilpailuissa (Ks. kohta SM-kilpailujen korvausperusteet toimintakäsikirjasta)
 • muista tapahtumakohtaisista eduista ilmoitetaan aina erikseen

Treeniryhmät 

Treeniryhmät on tarkoitettu yleisurheiluharjoittelusta innostuneille lapsille ja nuorille. Treeniryhmien toiminta ei ole kilpailusuuntautunutta, mutta ryhmässä käyvät saavat myös kilpailla niin halutessaan. Ryhmällä on harjoituksia 1 – 2 kertaa viikossa ja ryhmään liittyminen ei vaadi aiempaa yleisurheilutaustaa.

Treeniryhmän harjoitusajat talvikaudella 2023-2024 maanantai ja keskiviikko klo 17:00-18:15

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen rebekka@jku.fi

Sivun alaosassa lisää tietoa Tervetuloa yleisurheiluun -ryhmästä ja linkki ilmoittautumiseen.

Treeniyhmien harjoitusmaksut 1.10.2023 alkaen

Treeniryhmien kuukausimaksu:
1 harjoitus viikossa  55 euroa
2 harjoitus viikossa  72 euroa

Maksut laskutetaan JKU:n toimistolta Suomisportin kautta neljä kertaa vuodessa (loka-marraskuussa: loka-joulukuu, tammi-helmikuussa: tammi-maaliskuu, huhti-toukokuussa: huhti-kesäkuu ja heinä-elokuussa: heinä-syyskuu).

Sisaralennus toisesta sisaruksesta 10 e / kk, kolmannesta tai useammasta sisaruksesta 20 e / kk. Jos samasta perheestä on lapsi valmennusryhmässä/kilpaurheilukoulussa ja urheilukoulussa, maksetaan valmennusryhmäläisestä täysi hinta, mutta urheilukoululaisesta vähennetään 10 euroa toisesta ja 20 euroa kolmannesta ja neljännestä sisaruksesta / urheilukoulukausi.

Muiden harrastusten päällekkäisyyksien tai muiden syiden takia poikkeavasta harjoittelumäärästä tulee sopia harjoituskauden alussa nuorisovalmennusvastaavan tai valmennuspäällikön kanssa.

Useamman viikon yhtämittaisesta poissaolosta kuukausimaksua voidaan pienentää. Poissaolosta on ilmoitettava etukäteen vastuuvalmentajalle. Mukautetun kuukausimaksun suuruuden päättää nuorisovalmennusvastaava tai valmennuspäällikkö. 

 

 

 

Tietoa vakuutuksista

Tietoa SM- ja pm -kisoihin osallistuville

Valmennusryhmäinfo-uusille-2023-24

Mukaan kilpailemaan-opas ensikertalaisille

 

RYHMÄT

Valmennusryhmät 12-17 vuotiaille

Valmennusryhmät ovat tarkoitettu 12-17 -vuotiaille nuorille, jotka haluavat kilpailla yleisurheilussa. Ryhmät harjoittelevat ottelupohjaisesti ja kilpailevat monipuolisesti. Harjoittelu painottuu monipuolisesti ominaisuuksien ja lajitaitojen kehittämiseen ja osana harjoittelua osallistutaan kilpailuihin aktiivisesti.  Ryhmillä on harjoituksia vähintään 3 kertaa viikossa ja harjoitusmäärä nousee asteittain siten, että vanhimmilla on 5-6 ohjattua harjoitusta viikkoon.

 

 

 

Heittoryhmä heittolajeita kiinnostuneille

Valmennusryhmäläisten on mahdollista siirtyä jo 13 vuotiaana heittoryhmään, mikäli heittolajit ovat selkeästi urheilijan päälajiryhmä. Heittoryhmän harjoittelu koostuu heittojen lajiharjoituksista (kiekko, kuula, moukari, keihäs) sekä monipuolisesta ominiasuusharjoittelusta. Heittoryhmällä on ohjattuja harjotuksia 2-5 krt/vko riippuen urheilijan iästä.

 

Kestävyysjuoksuryhmä

Kestävyysjuoksuista kiinnostuneille valmennusryhmäläisille on tarjolla kestävyysjuoksuryhmä, jossa keskitytään juoksuharjoitteluun. Ryhmä sopii hyvin myös muiden kestävyyslajien harrastajille, joille juokseminen kuuluu säännöllisesti osana oheisharjoittelua.

Ryhmällä on kaksi kertaa viikossa harjoitukset, tiistaisin ja perjantaisin klo 17-18:30

Tervetuloa yleisurheiluun -valmennusryhmä

Ympärivuotinen harjoittelu

Tervetuloa yleisurheiluun -valmennusryhmä on tarkoitettu 12-19 -vuotiaille nuorille, joilla on jonkin muun urheilulajin kilpaurheilutausta ja jotka ovat kiinnostuneita ympärivuotisesta yleisurheiluharjoittelusta ja tavoitteena on nimenomaan kilpaileminen yleisurheilussa, ei pelkkä harrastus. Tervetuloa yleisurheiluun -ryhmään mukaan tuleminen ei vaadi aiempaa yleisurheilutaustaa.

 

 

 

Tavoitteena perustaidot

Ryhmä harjoittelee säännöllisesti kaksi kertaa viikossa. Ryhmässä harjoitellaan yleisurheiluun liittyviä perustaitoja ja perusominaisuuksia. Urheilija harjoittelee ryhmässä n. 3 kk, minkä jälkeen urheilijalla on valmius ja mahdollisuus siirtyä JKU:n valmennusryhmiin. Harjoitusmaksut 2 krt/vko 72 e.

 

Kiinnostuitko?

Jos olet kiinnostunut liittymään 12-17-vuotiaiden valmennusryhmiin, kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan toimintaan:

rebekka@jku.fi

Tervetuloa yleisurheiluun -ryhmään ilmoittautuminen tästä 

 

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso