Aikuisurheilu

Yleisurheilukoulu >

Opi yleisurheilulajien perusteet ja kehitä kuntoa. Aikuisten yleisurheilukoulu on matalan kynnyksen toimintaa, johon on tervetulleita kaikki yli 20 -vuotiaat aikuisliikkujat aina senioreihin saakka.

Valmennus- ja harrasteryhmät >

Ympärivuotista yleisurheiluharjoittelua eri lajiryhmissä kunnostaan huolta pitäville aikuisille tai masters-kilpailuihin tähtääville.

Juoksuvalmennus >

Juoksuvalmennusta on tarjolla monipuolisesti. Aloittelijoille on tarjolla urheilukoulun yhteydessä neljän kerran pikajuoksu- ja kestävyysjuoksukoulu. Enemmän juosseille ympärivuotista pikajuoksu- tai kestävyysjuoksuvalmennusta tarjoaa Sykeklubi ja muut harraste- tai valmennusryhmät. 

Aikuisten toiminta

Yleistä

JKU:n aikuisurheilijat (mastersurhelijat) ovat “yhtä perhettä” lasten, nuorten ja huippu-urheilijoiden kanssa ja sitä kautta tärkeä osa kokonaisuutta – perinteikästä JKU:n yleisurheilua.

Osa mastersurheilijoista valmentautuu ja kilpailee tavoitteena menestyminen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, osa harjoittelee tavoitteena oman hyvinvoinnin kohottaminen yleisurheilun keinoin. Yli 30-vuotiaat voivat kilpailla Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) ja Suomen Urheiluliiton (SUL) alaisissa kisoissa kisoissa. Alle 30-vuotiaitakin harrastajia otetaan harjoitustoimintaan mukaan ja he voivat halutessaan kilpailla SUL:n alaisissa kilpailuissa. 

Vaatimukset

Tasovaatimuksia toimintaa ei ole. Mikäli olet aloittelija, on aikuisten urheilukoulu hyvä ryhmä aloittaa. Sen jälkeen on mahdollisuus siirtyä ympärivuotiseen harraste- tai valmennusryhmätoimintaan. Niihinkään ei tasovaatimuksia ole, pelkästään oma tavoite on ratkaiseva. Harraste- ja valmennusryhmätoimintaan voi tulla mukaan myös ilman aikuisten urheilukoulua, jos jonkinlainen yleisurheilutausta löytyy. Ryhmiin voi liittyä mukaan missä tahansa vaiheessa kautta. Ole yhteydessä Johanna Leivoseen johanna@jku.fi niin katsotaan sinulle sopiva kokonaisuus.

Maksut (alkaen 1.10.2024)

Alla maksuvaihtoehdot kokonaisuudessaan:

1. JÄSENMAKSU: 140 € / vuosi

 • Tilavuokrat JKU aikuisurheiluvuoroilla Hipposhalli / Harju
 • Välineet, toimistopalvelut, jäsentiedotteet
 • Ilmoittautumismaksut JKU:n järjestämiin kisoihin ja SM-viesteihin
 • Alennetut hinnat JKU:n yhteistyökumppaneiden palveluista ja tuotteista
 • Lisämaksusta oikeus osallistua valmennusryhmien harjoituksiin (10 € / krt) ja leiripäiviin (30 € / krt)

Huom. Jäsenmaksu ei sisällä kilpailulisenssiä. Seura hoitaa halukkaille lisenssin ja laskuttaa sen erikseen. 

2. HARRASTEVALMENNUS: 50 € / kk (seniorit 35 € / kk, 65+ ikäluokat)

 • Jäsenmaksu sisältyy puolen vuoden laskutusjaksoon.
 • Kaikki kohdassa 1 mainitut palvelut. 
 • Harrastevalmennuksen harjoitukset max. 3 kertaa viikossa (sis. Sykeklubi).
 • Aikuisurheilun yhteiset tapahtumat ja leiripäivät

3. VALMENNUSRYHMÄT: 70 € / kk 

 • Jäsenmaksu sisältyy puolen vuoden laskutusjaksoon.
 • Kaikki kohdassa 1 ja 2 mainitut palvelut. 
 • Harjoitukset rajattomasti. Tarjolla yli 20 harjoitusta per viikko eri lajiryhmissä. Sisältää myös ryhmäohjelman osallistujan toiveen mukaan jostain lajiryhmästä. 

4. HENKILÖKOHTAINEN OHJELMOINTI: 30-40 € / kk.

Ohjelmointi perustuu olemassaolevaan harjoitustarjontaan sisältäen yksilöllistä painotusta ja erillisiä omatoimiharjoituksia. Pohjalla tulee olla joku edeltävistä maksuluokista.

5. URHEILUKOULU: 200 € / jakso.

16 tapahtumaa / jakso. Urheilukoulusta info erikseen Aikuisten urheilukoulusivustolla. Mahdollisuus ottaa myös 4 vkon jaksoja, jolloin hinta 60 eur / jakso. 

 

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso