Aikuisurheilu

Yleisurheilukoulu >

Opi yleisurheilulajien perusteet ja kehitä kuntoa. Aikuisten yleisurheilukoulu on matalan kynnyksen toimintaa, johon on tervetulleita kaikki yli 20 vuotiaat aikuisliikkujat.

Valmennusryhmät >

Ympärivuotista yleisurheiluharjoittelua eri lajiryhmissä kunnostaan huolta pitäville aikuisille tai aikuisurheilu-kilpailuihin tähtääville.

Kestävyysjuoksuvalmennus >

Juoksuvalmennusta on tarjolla monipuolisesti. Alkuun pääset esim. neljän kerran juoksukoulussa. Ympärivuotista kestävyysjuoksutoimintaa tarjoaa Sykeklubi. Maratonille, puolikkaalle tai kympille tähtääville on tarjolla Finlandia valmennusryhmä.

Aikuisurheilu JKU:ssa

Yleistä

JKU:n aikuisurheilijoiden (Mastersurhelijoiden) tavoitteena on olla osana “yhtä perhettä” lasten, nuorten ja huippu-urheilijoiden kanssa sekä monin tavoin nostaa aikuisurheilijoiden profiilia osana kokonaisuutta – perinteikästä JKU:n yleisurheilua.

Seura pyrkii lisäämään aikuisurheilijoiden määrää kannustamalla jo mukana olevia urheilijoita jatkamaan ja innostamalla uusia harrastajia tulemaan mukaan. Osa aikuisurheilijoista valmentautuu ja kilpailee tavoitteena menestyminen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, osa harjoittelee tavoitteena oman hyvinvoinnin kohottaminen yleisurheilun keinoin. Yli 30-vuotiaat voivat kilpailla Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) ja Suomen Urheiluliiton (SUL) alaisissa kisoissa kisoissa. Alle 30-vuotiaita harrastajia otetaan kuitenkin myös harjoitustoimintaan mukaan.

Vaatimukset

Tasovaatimuksia toimintaa ei ole. Mikäli olet aloittelija, on aikuisten urheilukoulu hyvä ryhmä aloittaa. Sen jälkeen on mahdollisuus siirtyä ympärivuotiseen harraste- tai valmennusryhmätoimintaan. Niihinkään ei tasovaatimuksia ole, pelkästään oma tavoite on ratkaiseva. Harraste- ja valmennusryhmätoimintaan voi tulla mukaan myös ilman aikuisten urheilukoulua, jos jonkinlainen yleisurheilutausta löytyy. Ryhmiin voi liittyä mukaan missä tahansa vaiheessa kautta. Ole yhteydessä Johannaan johanna@jku.fi niin katsotaan sinulle sopiva kokonaisuus.

Maksut 2022-2023

JKU:lla on tarjota eri vaihtoehtoja aikuisyleisurheilijoilleen. Alla maksuvaihtoehdot kokonaisuudessaan:

1. JÄSENMAKSU: 140 € / vuosi

 • Tilavuokrat JKU aikuisurheiluvuoroilla Hipposhalli / Harju
 • Välineet, toimistopalvelut, jäsentiedotteet
 • SUL lisenssi ja aikuisurheiluliiton jäsenmaksu
 • Ilmoittautumismaksut JKU:n järjestämiin kisoihin ja SM-viesteihin
 • Alennetut hinnat JKU:n yhteistyökumppaneiden palveluista ja tuotteista
 • Lisämaksusta oikeus osallistua valmennusryhmien harjoituksiin (10 € / krt) ja leiripäiviin (30 € / krt)

2. HARRASTEVALMENNUS: 50 € / kk

 • Jäsenmaksu sisältyy puolen vuoden laskutusjaksoon.
 • Kaikki kohdassa 1 mainitut palvelut. 
 • Harrastevalmennuksen harjoitukset 2-3 kertaa viikossa (sis. Sykeklubi).
 • Aikuisurheilun yhteiset tapahtumat ja leiripäivät

3. VALMENNUSRYHMÄT: 70 € / kk (seniorit -50%, 65+ ikäluokat)

 • Jäsenmaksu sisältyy puolen vuoden laskutusjaksoon.
 • Kaikki kohdassa 1 ja 2 mainitut palvelut. 
 • Harjoitukset rajattomasti. Tarjolla yli 20 harjoitusta per viikko eri lajiryhmissä. Sisältää myös ryhmäohjelman osallistujan toiveen mukaan jostain lajiryhmästä. 

4. OHJELMOINTI: 30-40 € / kk.

Ohjelmointi perustuu olemassaolevaan harjoitustarjontaan sisältäen yksilöllistä painotusta ja erillisiä omatoimiharjoituksia. Pohjalla tulee olla joku edeltävistä maksuluokista.

5. URHEILUKOULU: 200 € / jakso.

16 tapahtumaa / jakso. Urheilukoulusta info erikseen Aikuisten urheilukoulusivustolla. Mahdollisuus ottaa myös 4 vkon jaksoja, jolloin hinta 60 eur / jakso. 

 

Yhteistyössä kanssamme

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso