Aikuisurheilu

Yleisurheilukoulu >

Opi yleisurheilulajien perusteet ja kehitä kuntoa. Aikuisten yleisurheilukoulu on matalan kynnyksen toimintaa, johon on tervetulleita kaikki yli 20 vuotiaat aikuisliikkujat.

Valmennusryhmät >

Ympärivuotista yleisurheiluharjoittelua eri lajiryhmissä kunnostaan huolta pitäville aikuisille tai aikuisurheilu-kilpailuihin tähtääville.

Kestävyysjuoksuvalmennus >

Juoksuvalmennusta on tarjolla monipuolisesti. Alkuun pääset esim. neljän kerran juoksukoulussa. Ympärivuotista kestävyysjuoksutoimintaa tarjoaa Sykeklubi. Maratonille, puolikkaalle tai kympille tähtääville on tarjolla Finlandia valmennusryhmä.

Aikuisurheilu JKU:ssa

Yleistä

JKU:n aikuisurheilijoiden (Mastersurhelijoiden) tavoitteena on olla osana “yhtä perhettä” lasten, nuorten ja huippu-urheilijoiden kanssa sekä monin tavoin nostaa aikuisurheilijoiden profiilia osana kokonaisuutta – perinteikästä JKU:n yleisurheilua.

Seura pyrkii lisäämään aikuisurheilijoiden määrää kannustamalla jo mukana  olevia urheilijoita jatkamaan ja innostamalla uusia harrastajia tulemaan mukaan. Siten saadaan entistä suurempi harrastajamäärä yli 30-vuotiaiden sarjoihin. Osa aikuisurheilijoista valmentautuu ja kilpailee tavoitteena menestyminen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Tästä hyvänä esimerkkinä on Reino Tikkasen 2009 Lahdessa saavuttama JKU:n historian ensimmäinen maailmanmestaruus (IAAF:n alaisessa toiminnassa), viime vuosien laaja menestys arvokilpailuissa (EM, MM) sekä seuran naisten valinnat Vuoden naisurheilijoiksi: Terhi Kokkonen 2007, Pirjo Karetie 2011 ja Kirsti Siekkinen 2014.

Vaatimukset

Kilpailullisia vaatimuksia ei aikuisurheilussa kuitenkaan ole, joten omaksi iloksi harrastaminen on täysin mahdollista. Tavoitteena on, että aikuisurheilijat pysyisivät yleisurheilun todellisina tiennäyttäjinä ja esimerkkeinä sekä olisivat urheilukentällä myös kannustajina ja “tieto-taito-pankkeina” nuoremmille urheilijoille. Perustavoitteena on jatkaa JKU:ssa yleisurheilua niin kauan kun on yleensäkin liikuntaedellytykset.

Ryhmiin voi liittyä mukaan missä tahansa vaiheessa kautta. Ole yhteydessä Johannaan johanna@jku.fi niin katsotaan sinulle sopiva kokonaisuus.

Maksut 2022-2023

JKU:lla on tarjota eri vaihtoehtoja aikuisyleisurheilijoilleen. Alla maksuvaihtoehdot kokonaisuudessaan:

1. JÄSENMAKSU: 140 € / vuosi

 • Tilavuokrat JKU aikuisurheiluvuoroilla Hipposhalli / Harju
 • Välineet, toimistopalvelut, jäsentiedotteet
 • SUL lisenssi ja aikuisurheiluliiton jäsenmaksu
 • Ilmoittautumismaksut JKU:n järjestämiin kisoihin ja SM-viesteihin
 • Alennetut hinnat JKU:n yhteistyökumppaneiden palveluista ja tuotteista
 • Lisämaksusta oikeus osallistua valmennusryhmien harjoituksiin (10 € / krt) ja leiripäiviin (30 € / krt)

2. HARRASTEVALMENNUS: 50 € / kk

 • Kaikki kohdassa 1 mainitut palvelut. 
 • Harrastevalmennuksen harjoitukset 2-3 kertaa viikossa (sis. Sykeklubi).
 • Aikuisurheilun yhteiset tapahtumat ja leiripäivät

3. VALMENNUSRYHMÄT: 70 € / kk (seniorit -50%, 65+ ikäluokat)

 • Kaikki kohdassa 1 ja 2 mainitut palvelut. 
 • Harjoitukset rajattomasti. Sisältää myös ryhmäohjelman.
 • Ryhmät: 
 1. Pikajuoksu (100-200 m): valm. Alpo Pirttinen
 2. Pikajuoksu (100-400 m) ja ottelijoiden juoksuvalmennus: valm. Sonja Alasalmi
 3. Kestävyysjuoksu (Sykeklubi): valm. Katri Niemistö
 4. Ottelut (sis. heitot ja hypyt): valm. Harri ja Johanna Leivonen, Johanna Salmela, Monika Ahonen, Piia Koski, Kirsti Siekkinen, Pietari Outinen
 5. Senioriryhmä 65+: Johanna Leivonen, Alpo Pirttinen

4. OHJELMOINTI: 30-40 € / kk.

Ohjelmointi perustuu olemassaolevaan harjoitustarjontaan sisältäen yksilöllistä painotusta ja erillisiä omatoimiharjoituksia. Pohjalla tulee olla joku edeltävistä maksuluokista.

5. URHEILUKOULU: 200 € / jakso.

16 tapahtumaa / jakso. Urheilukoulusta info erikseen Aikuisten urheilukoulusivustolla. Mahdollisuus ottaa myös 4 vkon jaksoja, jolloin hinta 60 eur / jakso. 

 

Yhteistyössä kanssamme

Pääyhteistyökumppanit

Lähitapiola Keski-Suomi
Kariteam
Valmet
Verso