Huippu-urheilu

Maajoukkue- ja kansainvälisen tason urheilijat

Maajoukkuetason urheilijat ovat saavuttaneet lajeissaan 12-25 tulospistettä.

Kansalliset huiput

Kansalliset huiput ovat saavuttaneet lajeissaan 7-9 tulospistettä.

Muut urheilijat

Yllä esiteltyjen urheilijoiden lisäksi JKU:n väreissä kilpailee lukuisia vähintään 3 pisteen luokkaurheilijoita.

Valmentajat

Tietoa valmentajille, mm. valmentafoorumin luentomateriaali.

Tulospistetaulukko

 

JKU:n urheilijoiden Instagram

Jyväskylän Urheiluakatemia toimii opiskelevien urheilijoiden laadukkaan valmentautumisen tukena Keski-Suomessa yhteistyössä alueen oppilaitosten, seurojen ja valmentajien kanssa ja auttaa urheilijoita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.

SM- ja pm-kisat

Tärkeää infoa SM- ja pm-kisoihin osallistuville

Ilmoittautuminen

Viestejä ja seuraotteluita lukuun ottamatta kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan itse kilpailukalenterin kautta, mikäli se kyseisen kilpailun kohdalla on mahdollista. Vaikka SM ja pm-kisoihin ilmoittaudutaan itsenäisesti, maksaa seura ilmoittautumismaksut.

Majoittuminen

Seuran toimintakäsikirjan mukaan seura varaa ja maksaa SM-kisojen majoitukset:

 • Kalevan Kisojen majoituksen omaa kilpailua edellyttävälle yölle seuran varaamassa majoituspaikassa (koskee sekä urheilijaa että yhtä henkilökohtaista valmentajaa) sekä SM-viestien majoituksen joukkueisiin valituille urheilijoille
 • Muissa SM-kisoissa seura maksaa urheilijoiden majoitukset seuraavasti:
  • kaikissa virallisissa 16-17 v SM-kisoissa vähintään 3 p ja 19-22 v vähintään 5 p luokkaurheilijoille maksetaan majoitukset omia kilpailuja edeltäville öille seuran varaamissa majoituspaikoissa. Talviheitot rinnastetaan SM-kilpailuksi.
  • yleisen sarjan SM-maastoissa, SM-maantiellä, SM-maratonilla ja talviheittojen SM-kisoissa majoitus maksetaan yli 7 p luokkaurheilijoille
  • SM-maastoissa majoitus maksetaan myös silloin, kun urheilijan sarjaan saadaan muodostettua joukkue, joka sijoittuu mitaleille tai jos urheilija sijoittuu pisteille.
 • Vaadittava luokkatulos voi olla tehtynä ko. kilpailukaudella tai edellisenä vuonna missä tahansa virallisesta oman sarjan yleisurheilulajissa.
 • Seura varaa majoitustilaa myös 14-15 -vuotiaiden SM-kisoihin, joita voi tiedustella nuorisovalmennuspäälliköltä. Nämä majoitukset ovat kuitenkin omakustanteisia.
 • Alustavat majoitusvaraukset SM-kisoihin tehdään yleensä kuukausia etukäteen sillä oletuksella, että kaikki kisoihin lähtevät tulevat seuran varaamaan majoitukseen. Monilla SM-kisapaikkakunnilla hotellit ovat kisojen aikaan täynnä, eikä viime hetken varaukset enää onnistu.

HUOM! Ilmoita siis aina majoitustarpeestasi valmennuspäällikölle mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoitus on tärkeää, koska viime tingassa ei ole aina mahdollista tehdä muutoksia varauksiin ilman kuluja. Myös tieto siitä jos et tarvitse majoitusta ja tiedät sen jos hyvissä ajoin (majoitut esim. sukulaisilla tai vastaavassa paikassa) on valmennuspäällikölle tärkeää tietoa.

Lue lisää

Kyydit ja viralliset huoltajat

 • SM-viesteihin kuljetaan seuran linja-autolla, mutta muihin kisoihin pyritään järjestämään mahdollisimman paljon yhteiskyytejä. Jos siis tarvitset kyytiä SM- tai pm-kisoihin tai olet menossa omalla autolla ja kyytiin mahtuu, kannattaa tässäkin asiassa olla yhteydessä valmennuspäällikköön.
 • Valmennuspäällikkö nimeää viralliset huoltajat SM-kisoihin (valmennusryhmien valmentajat tai urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat). Virallisiksi huoltajiksi nimetään valmentajia, jotka osallistuvat urheilijoiden kyydityksiin ja muihin huoltotehtäviin ja hoitavat tarvittaessa myös muiden kuin oman urheilijan asioita. Pyritään siihen, että virallisten huoltajien kyytiin tulee mahdollisimman paljon urheilijoita ja kuljetaan täysillä autoilla.
 • Viralliselle huoltajalle maksetaan majoitus seuran varaamassa majoitustilassa (SM-kisat) ja matkakulut 0,25€/km.
 • Kalevan kisoissa matkakulut voidaan maksaa myös urheilijalle, jos hänen kyydissään kisoihin kulkee vähintään kaksi muuta urheilijaa ja huoltajien kyytiin ei mahdu.
 • Aikuisten tai nuorten sarjojen Keski-Suomen alueella järjestettävistä pm-kisoista ei makseta matkakorvauksia.

 

SM-kisojen osanoton varmistukset

 • Jokainen urheilija huolehtii itse, että osanoton varmistus tehdään 90 min ennen aikatauluun merkattua lajin alkamisaikaa.
 • Varmistuksen voi tehdä myös valmentaja tai muu huoltaja urheilijan niin pyytäessä, mutta vastuu varmistuksesta on urheilijalla itsellään.
 • Jos varmistus myöhästyy, ei urheilija pääse kilpailemaan. SM-viesteissä valmentajat hoitavat varmistukset.
Lue lisää

Huippu-urheilua tukemassa

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso