Kalevan Kisat, lauantain kisapäivä: Santeri Kuusiniemi Suomen mestariksi!

Lauantain kisapäivä Vaasassa päättyi Santeri Kuusiniemen mestaruusjuhliin. Kuusiniemi juoksi 110 metrin aitojen mestariksi erittäin vahvalla juoksulla. Voittoajaksi kirjattiin 13,66. Toiseksi tuli Elmo Lakka ajalla 13,73, jonka yhdeksän mestaruuden mestaruusputken Kuusiniemi Vaasassa pystyi katkaisemaan.

Kuusiniemi oli erittäin tyytyväinen mestaruuteen ja koko tähän astiseen kauteensa. Kuusiniemen alkukesä onkin ollut aika hurja: ennätyslukemat on laitettu uusiksi (13,58), Rooman EM-kilpailuissa tuli seitsemäs sijoitus ja nyt ensimmäinen mestaruus Kalevan Kisoissa. Kuusiniemi itse totesikin, että tästä jatketaan vain eteenpäin: seuraava tavoite on vakiinnuttaa tulostaso sellaisiin lukemiin, joilla pääsee MM- ja olympiakisoihinkin mukaan. 

Juoksumatkat olivat lauantain herkkua JKU:laisille, sillä kaksi muutakin mitalia tuli juoksumatkoilta. Valtteri Keskinen pinkoi 400 metrin hopeaa ajalla 47,99. Voiton vei Juho Venäläinen (47,24). Alisa Virtanen juoksi 3000 metrin esteissä pronssia hienolla ennätysjuoksulla. Pronssi irtosi ajalla 10.13,24. Pihla Hokkanen sijoittui seitsemänneksi samassa kisassa.  Juoksun voitti Ilona Mononen ajalla 9.50,58. Miesten vastaavalla matkalla Jussi Eskola juoksi viidennelle sijalle. Miesten kisan voittoon juoksi Topi Raitanen.

Kenttälajien finaaleista miesten pituudessa oli mukana kaksi JKU:n hyppääjää. Kristian Peltola oli viides ja hänen pisin hyppynsä kantoi 7,21 (+2,8 m/s). Julius Toivola oli seitsemäs tuloksella 6,94. Kilpailun voitti Kristian Pulli tuloksella 8,00 (+5,1 m/s).

Sunnuntain kisapäivä on vielä jäljellä ja JKU:n urheilijoita nähdään monilla suorituspaikoilla. Esimerkiksi naisten 200 ja 400 metrin aidoissa sekä korkeushypyssä ja miesten 5000 metrillä JKU:n värejä kannattaa etsiä kärkikamppailuista.

 

Kaikki lauantain tulokset: https://live.time4results.com/yu/2024/kalevankisat/