Yleistä infoa

Lasten ja nuorten ohjattujen harjoitusten järjestäminen on yksi toimintamme kulmakivistä. JKU:lle on myönnetty lasten ja nuorten Tähtiseura -merkki tunnustuksena laadukkaasta toiminnasta.

Perheurheilukoulu >

Perheurheilukoulu on perheen pienimmille (2-3 -vuotiaille) ja heidän vanhemmilleen tarkoitettu yhteinen harrastus. Toimintaa toteutetaan lasten ehdoilla ja se kehittää erityisesti lasten perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua.

Urheilukoulu >

Urheilukoulu on tarkoitettu 4-8 -vuotiaille yleisurheiluharrastuksen aloittaville tai vähän aikaa lajia harrastaneille. Harjoituksissa opetellaan yleisurheilulajien perustekniikoita ja tehdään perusliikuntataitoja ja -ominaisuuksia kehittäviä harjoitteita. 

Kilpaurheilukoulu >

Yleisurheilusta kiinnostuneille 9-11-vuotiaille lapsille oikea paikka on kilpaurheilukoulu. Kilpailuihin kannustetaan, mutta niissä ei ole pakko käydä eli harjoittelumotivaatio on tärkeintä. Kilpaurheilukoulussa siirrytään kohti tehokkaampaa yleisurheiluharjoittelua unohtamatta perusliikuntataitojen ja -ominaisuuksien kehittämistä.

Valmennus- ja treeniryhmät >

Luontainen jatko kilpaurheilukouluille on valmennus- tai treeniryhmä, jossa 12-vuotias kasvaa 19-vuotiaaksi nuoreksi urheilijaksi. Valmennusryhmiin pääsy edellyttää aiempaa osallistumista Tervetuloa yleisurheilutoimintaan, Kilpaurheilukoulutoimintaan tai aiempaa kokemusta yleisurheilun kilpailutoiminnasta ja halun kilpailla. Treeniryhmät on tarkoitettu niille nuorille, jotka haluavat harjoitella säännöllisesti ja tavoitteellisesti ilman kilpailullisia tavoitteita. 

Vammat veks -toiminta >

Vamman sattuessa JKU tarjoaa valmennusryhmäläisille seuran oman ilmaisen fysioterapiatarkastuksen ja tarvittaessa kuntoutusharjoitukset ongelmakohtien hoitamiseen.

Lajikoulut >

JKU järjestää vuoden aikana lukuisan määrän lajikouluja. Lajikoulut sisältävät lajista riippuen eri määrän harjoituskertoja ja niissä keskitytään yhden lajin tekniikkaharjoitteluun ja opetellaan lajille tyypillisiä harjoitteita.

Nuorisourheilun tuki

Voit hakea tukea harrastuksesta koituviin kuluihin. Tarkoituksena on helpottaa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten osallistumista JKU:n toimintaan. Tukea jaetaan ensisijaisesti tavoitteellisesti kilpaurheilua harrastavien lasten ja nuorten valmennusmaksuihin, varustehankintoihin, leirikuluihin ja kilpailumatkoista aiheutuviin kuluihin.

Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti seuran valmennuspäällikön toimesta. Valmennuspäällikkö raportoi johtokunnalle tekemistään tukiratkaisuista.

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse otto.kilpi(at)jku.fi

 

Nuorisourheilua tukemassa

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso