Haemme vapaaehtoisia kesän 2022 suurimpiin tapahtumiimme. Aiempi kokemus ei ole välttämätön. Asiantunteva opastus annetaan joka tehtävään.

 
 
Ruotsi-ottelureissu la 3.9.2022
JKU-klubi perustettiin 6.5.2022 kaikkien JKU:n seuratoimijoiden yhteisöksi. Seura haluaa huomioida omaa kannattajakuntaansa järjestämällä klubimatkan uudistetulle Olympiastadionille seuraamaan Ruotsi-ottelun ensimmäistä kilpailupäivää. Matkan omavastuuhinta on vain 20 euroa sisältäen yhteiskuljetuksen ja pääsylipun etukaarteen katsomoon. Ilmoittaudu reissulle tämän linkin kautta: https://forms.gle/LS3rw5txg7H3fvk36
 
SM-viestit la-su 10.-11.9.2022
SM-viestit järjestetään Jyväskylässä 21 vuoden tauon jälkeen. Vapaaehtoisia tarvitaan jälleen runsaasti, niin tuomaritehtäviin kentälle kuin oheisjärjestelyihinkin. Ilmoittautua voit seuraavan lomakkeen kautta: https://forms.gle/CeeGAV9NyZHBBEbz5
 
Finlandia Marathon pe-la 16.-17.9.2022
Tänä vuonna Finlandia Marathonin uutuutena juostaan perjantaina päivällä Nuorten Marathon, joka on Jyväskylän 5., 6. ja 7. luokan oppilaiden juoksutapahtuma. Perjantaina ohjelmassa ovat myös Finlandia Kävely, Maratonviesti ja Valon Kymppi. Lauantaina juostaan maraton ja puolimaraton. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua osoitteessa https://finlandiamarathon.fi/toimitsijat/
 
 
Vapaaehtoisille tarjotaan hieno kokemus suurtapahtumissa, mukavia kavereita (JKU-klubi), kisapaita sekä ruokailut päiväkisoissa ja valmistelupäivinä.

Toimitsijat

”JKU-klubi” seuran tärkeille ihmisille

”Toimitsijat eivät ole tehneet ennätyksiä, mutta ilman toimitsijoita ei ole tehty yhtään ennätystä”. Kilpailutapahtumat ovat seuran tärkeintä toimintaa urheilijoiden valmennus- ja ohjaustoiminnan lisäksi.

JKU:n tavoitteena on järjestää kansallisesti merkittäviä, laadukkaita, monipuolisia sekä lajiohjelmaltaan seuran valmennus- ja ohjaustoimintaa tukevia kilpailuja. Niiden järjestäminen ei ole mahdollista ilman vapaaehtoista ja riittävään laajaa toimitsijajoukkoa. Tällä joukolla tarkoitan kilpailutapahtumassa tarvittavia kaikkia henkilöitä; toimitsijat, tuomarit, lajinjohtajat, kilpailujenjohtaja, lähettäjät ja lähettäjien apulaiset, maalikamera-, tulospalvelu-, huolto- ja kanttiini-, lipunmyynti-, järjestyksenvalvonta- ja liikenteenohjaus- sekä viestintä- ja markkinointihenkilöstö. Yksittäinen ja keskisuuri yleisurheilutapahtuma, esimerkiksi Harju Cup tai Hipposhallit, vaatii noin 80 toimitsijaa, Motonet GP edellyttää 150 ja Kalevan kisat tarvitsee vähintään 320 toimitsijaa.

Tulevaisuuden tavoitetilana meillä voisi olla kolme toimintakykyistä ja tasavahvaa toimitsijaosastoa A, B ja C, joiden kokonaisvahvuus on 240-300 (3 x 80-100) henkilöä. Toiminta-ajatus on esimerkiksi seuraava: A vuorossa sekä B ja C varalla, B vuorossa sekä C ja A varalla jne. Suuremmissa kilpailutapahtumissa vuoroon kutsuttaisiin kaksi tai kaikki kolme osastoa. Joka tapauksessa tarvitsemme jo nyt lisää aktiivista toimitsijajoukkoa, sillä hartiamme ovat tässä asiassa jääneet keskisuuren seuran tasolle eli aivan liian kapeiksi seuran nykyiseen toimintatasoon verrattuna.

Teimme seurassa laajahkon selvitystyön, jossa kartoitimme keinoja, menetelmiä ja toimintatapoja, joilla seuratoimijoita saataisiin lisää. Ei siksi, että emme olisi nykyisiin tyytyväisiä ja heille kiitollisia, vaan siksi, että nykyiset toimitsijat jaksaisivat paremmin ja kuormaa saataisiin jaettua. Saimme paljon esityksiä, jotka sitten jaoimme kannustaviin, neutraaleihin ja velvoittaviin menetelmiin. Tässä yhteydessä nostan esiin JKU:n johtokunnan päättämään kärkihankkeen JKU-klubin.

JKU-klubi, joka on vielä yhteisön työnimi, on tarkoitettu seuratoimijoiden yhteisfoorumiksi sekä seuran tavaksi kiittää ja huomioida JKU:n kunniakansalaisia. Klubin toiminnasta ei ole tarkoitus tehdä lisärasitetta tai pakkopullaa seuratoimijoille. Tavoitteena on järjestää mukavaa, viihdyttävää, mielenkiintoista ja palkitsevaa yhdessäoloa. Ensimmäinen konkreettinen klubitapahtuma on seuran järjestämä matka Ruotsi-otteluun uudistetulle Olympiastadionille lauantaina 3.9.2022.

Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi JKU-klubiin. Pyytäkää rohkeasti ystäviä ja tuttavia mukaan – Olette taatusti Isänmaan asialla.

JKU:n vapaaehtoisvastaava, valmentaja ja kunniajäsen
Jarkko Toivola
044 292794 / jarkko.toivola@jippii.fi

2-TASON TUOMARIKOULUTUS

Keski-Suomen Yleisurheilu ry (KeSY) ja Jyväskylän Kenttäurheilijat ry
(JKU) järjestävät 2-tason tuomarikoulutuksen lauantaina 23.4.2022 klo
10.00 – 13.30 Hipposhallin auditoriossa.

– kouluttajana Jarkko Toivola
– koulutus sisältää 1-tason toimitsijakoulutuksen kertauksen, joten
osallistuminen ei edellytä aiempaa 1-tason toimitsijakoulutusta
– koulutusmateriaali jaetaan sähköisenä koulutukseen osallistuville
– ilmoittautuminen tiistaihin 19.4.2022 mennessä;
jarkko.toivola@jippii.fi / 0442927964
– koulutuksen hinta uusilta henkilöiltä on 20,00 € ja kertauskurssille
osallistuvilta henkilöiltä 10,00 €
– JKU maksaa oman seuran henkilöiden koulutusmaksun.

TERVETULOA

————————————————-
3-TASON LAJINJOHTAJAKOULUTUS

Keski-Suomen Yleisurheilu ry (KeSY) ja Jyväskylän Kenttäurheilijat ry
(JKU) järjestävät 3-tason lajinjohtajakoulutuksen tiistaina 17.5.2022
klo 17.00 – 20.00 Harjun Stadionin neuvotteluhuoneessa.

– kouluttajana Esa Kaihlajärvi ja/tai Jarkko Toivola
– osallistuminen edellyttää aiemmin suoritettua 2-tason
tuomarikoulutusta
– koulutusmateriaali jaetaan sähköisenä koulutukseen osallistuville
– ilmoittautuminen perjantaihin 13.5.2022 mennessä;
jarkko.toivola@jippii.fi / 0442927964
– koulutuksen hinta uusilta henkilöiltä on 20,00 € ja kertauskurssille
osallistuvilta henkilöiltä 10,00 €
– JKU maksaa oman seuran henkilöiden koulutusmaksun.

TERVETULOA

Selvitystyö toimitsijavoiman kasvattamiseksi.

Olen laatimassa selvitystyötä JKU:n toimitsijavoiman kasvattamiseksi. Kerään keinoja, menetelmiä ja toimintatapoja, jolla voisimme kasvattaa
ensiarvoisen tärkeää toimitsijajoukkoamme, jotta eritasoisten kilpailujen järjestäminen olisi tulevaisuudessa mahdollista vaivattomammin.

Keinot, menetelmät ja toimintatavat voivat olla kannustavia, neutraaleita tai velvoittavia. Ensisijaisena kohdejoukkona on lasten ja nuorten vanhemmat sekä läheiset, joissa on seuramme suurin potentiaali. Tärkeää on myös nykyisen toimitsijakaartimme hyvinvointi ja jaksaminen.

Juuri Sinulla voi olla ajatus asiasta.

Ole rohkeasti yhteydessä – Tyhmää ideaa ei ole – Älä harrasta itsesensuuria – Soita, tekstaa, lähetä viesti tai sähköposti.

Jarkko Toivola
044 2927964
jarkko.toivola@jippii.fi

Tule toimitsijaksi

Jos olet kiinnostunut kisojen toimitsijahommista, ota yhteyttä:
toimisto@jku.fi / 014 218 031.

Alla hyödyllisiä linkkejä (linkit vievät SUL:n sivuille)

Pääyhteistyökumppanit

Lähitapiola Keski-Suomi
Kariteam
Valmet
Verso