Toimitsijat

1- ja 2-TASON TOIMITSIJA- ja TUOMARIKOULUTUS

Keski-Suomen Yleisurheilu ry (KeSY) ja Jyväskylän Kenttäurheilijat ry
(JKU) järjestävät 1- ja 2-tason tuomarikoulutuksen torstaina 18.4.2024 klo
17.00 – noin 20.30 JKU:n loungessa (Monitoimitalon kahvion yläkerta).

– kouluttajana Jarkko Toivola
– koulutus sisältää 1-tason toimitsijakoulutuksen kertauksen, joten
osallistuminen ei edellytä aiempaa 1-tason toimitsijakoulutusta
– ilmoittautuminen maanantaihin 15.4.2024 mennessä;
jarkko.toivola@jippii.fi / 0442927964
– koulutuksen hinta uusilta henkilöiltä on 20,00 € ja kertauskurssille
osallistuvilta henkilöiltä 10,00 €
– JKU maksaa oman seuran henkilöiden koulutusmaksun.

TERVETULOA

3-TASON LAJINJOHTAJAKOULUTUS

Keski-Suomen Yleisurheilu ry (KeSY) ja Jyväskylän Kenttäurheilijat ry
(JKU) järjestävät 3-tason lajinjohtajakoulutuksen torstaina 25.4.2024
klo 17.00 – noin 20.30 JKU:n loungessa (Monitoimitalon kahvion yläkerta).

– kouluttajana Esa Kaihlajärvi
– osallistuminen edellyttää aiemmin suoritettua 2-tason
tuomarikoulutusta
– ilmoittautuminen maanantaihin 22.4.2024 mennessä;
jarkko.toivola@jippii.fi / 0442927964
– koulutuksen hinta uusilta henkilöiltä on 20,00 € ja kertauskurssille
osallistuvilta henkilöiltä 10,00 €
– JKU maksaa oman seuran henkilöiden koulutusmaksun.

TERVETULOA

TOIMITSIJOITA TARVITAAN LISÄÄ

JKU:n tavoitteena on järjestää korkeatasoisia, hyvin toimivia ja laadukkaita kilpailutapahtumia, jotka palvelevat sekä omaa jäsenistöä että kansallista ja kansainvälistä ulottuvuutta. Kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen on seuran sääntöjen ja tarkoitusperien mukaista perustoimintaa, jolla tavoitellaan myös myönteistä julkisuuskuvaa ja taloudellisia edellytyksiä. Talvella kilpailut järjestetään Hipposhallissa ja kesällä pääosin Harjun stadionilla.

Tarvitsemme vapaa-ehtoisia toimitsijoita moniin eri tehtäviin; lajitoimitsijoiksi kentälle tai kentän ulkopuolisiin tehtäviin kuten kisakansliaan, ensiapuun, kahvilaan, järjestyksenvalvontaan yms.

Voit ilmoittautua mukaan ja tulla kokeilemaan johonkin ryhmään. Sitoutua ei tarvitse ja hommia (kisoja) on juuri sen verran kuin itse kukin haluaa. Tehtävät sopivat kaikille ja ovat yksinkertaisia, mutta tärkeitä. Alkuun koulutusta ei tarvita, laji- tai ryhmänjohtajat opastavat ennen kisaa riittävästi. Jatkossa pyrimme kouluttamaan kaikki halukkaat lajitoimitsijat omilla ja SUL:n koulutuksilla.

Seuraaviin erityistehtäviin on nyt selkeä tarve:
-Tulospalvelun osaaja
-Maalikameran käyttäjä
-Lähettäjä
-Optinen mittaaja
-Kuuluttaja

Näihin tehtäviin annetaan koulutusta hommasta riippuen jo etukäteen ja myös kisakokeilujen aikana.

Suomalainen urheilu- ja tapahtumakulttuuri perustuu vapaa-ehtoisiin toimitsijoihin, ilman heitä ei olisi kisojakaan. Urheilevien lasten vanhempia toivotaan myös mukaan mahdollistamaan lasten- ja nuorten kokonaisvaltainen harrastaminen.

Haastamme sinut mukaan sporttiseen vapaa-ehtoistyöhön hyvässä seurassa! Ilmoittaudu heti ja tule kokeilemaan miltä meno maistuu kun sinulle sopii. Tervetuloa!

Toimitsijoille on myös yhteistä toimintaa, tilaisuuksia ja etuja tarjolla JKU-klubin muodossa. Talkooväkeä pyritään palkitsemaan, saattamaan saman pöydän ääreen keskustelemaan ja löytämään samanhenkistä seuraa.

Lisätiedot:
Kilpailupäällikkö Esa Kaihlajärvi p. 044 5703875 , esakaihla@gmail.com
Klubi-isäntä Jarkko Toivola p. 044 2927964, jarkko.toivola@jippii.fi
JKU:n toimisto Teemu Airaksinen p. 014-218031, toimisto@jku.fi
Toiminnanjohtaja Markku Koistinen p. 040 7069195, markku.koistinen@jku.fi

”JKU-klubi” seuran tärkeille ihmisille

”Toimitsijat eivät ole tehneet ennätyksiä, mutta ilman toimitsijoita ei ole tehty yhtään ennätystä”. Kilpailutapahtumat ovat seuran tärkeintä toimintaa urheilijoiden valmennus- ja ohjaustoiminnan lisäksi.

JKU:n tavoitteena on järjestää kansallisesti merkittäviä, laadukkaita, monipuolisia sekä lajiohjelmaltaan seuran valmennus- ja ohjaustoimintaa tukevia kilpailuja. Niiden järjestäminen ei ole mahdollista ilman vapaaehtoista ja riittävään laajaa toimitsijajoukkoa. Tällä joukolla tarkoitan kilpailutapahtumassa tarvittavia kaikkia henkilöitä; toimitsijat, tuomarit, lajinjohtajat, kilpailujenjohtaja, lähettäjät ja lähettäjien apulaiset, maalikamera-, tulospalvelu-, huolto- ja kanttiini-, lipunmyynti-, järjestyksenvalvonta- ja liikenteenohjaus- sekä viestintä- ja markkinointihenkilöstö. Yksittäinen ja keskisuuri yleisurheilutapahtuma, esimerkiksi Harju Cup tai Hipposhallit, vaatii noin 80 toimitsijaa, Motonet GP edellyttää 150 ja Kalevan kisat tarvitsee vähintään 320 toimitsijaa.

Tulevaisuuden tavoitetilana meillä voisi olla kolme toimintakykyistä ja tasavahvaa toimitsijaosastoa A, B ja C, joiden kokonaisvahvuus on 240-300 (3 x 80-100) henkilöä. Toiminta-ajatus on esimerkiksi seuraava: A vuorossa sekä B ja C varalla, B vuorossa sekä C ja A varalla jne. Suuremmissa kilpailutapahtumissa vuoroon kutsuttaisiin kaksi tai kaikki kolme osastoa. Joka tapauksessa tarvitsemme jo nyt lisää aktiivista toimitsijajoukkoa, sillä hartiamme ovat tässä asiassa jääneet keskisuuren seuran tasolle eli aivan liian kapeiksi seuran nykyiseen toimintatasoon verrattuna.

Teimme seurassa laajahkon selvitystyön, jossa kartoitimme keinoja, menetelmiä ja toimintatapoja, joilla seuratoimijoita saataisiin lisää. Ei siksi, että emme olisi nykyisiin tyytyväisiä ja heille kiitollisia, vaan siksi, että nykyiset toimitsijat jaksaisivat paremmin ja kuormaa saataisiin jaettua. Saimme paljon esityksiä, jotka sitten jaoimme kannustaviin, neutraaleihin ja velvoittaviin menetelmiin. Tässä yhteydessä nostan esiin JKU:n johtokunnan päättämään kärkihankkeen JKU-klubin.

JKU-klubi, joka on vielä yhteisön työnimi, on tarkoitettu seuratoimijoiden yhteisfoorumiksi sekä seuran tavaksi kiittää ja huomioida JKU:n kunniakansalaisia. Klubin toiminnasta ei ole tarkoitus tehdä lisärasitetta tai pakkopullaa seuratoimijoille. Tavoitteena on järjestää mukavaa, viihdyttävää, mielenkiintoista ja palkitsevaa yhdessäoloa. Ensimmäinen konkreettinen klubitapahtuma on seuran järjestämä matka Ruotsi-otteluun uudistetulle Olympiastadionille lauantaina 3.9.2022.

Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi JKU-klubiin. Pyytäkää rohkeasti ystäviä ja tuttavia mukaan – Olette taatusti Isänmaan asialla.

JKU:n vapaaehtoisvastaava, valmentaja ja kunniajäsen
Jarkko Toivola
044 292794 / jarkko.toivola@jippii.fi

Tule toimitsijaksi

Jos olet kiinnostunut kisojen toimitsijahommista, ota yhteyttä:
toimisto@jku.fi / 014 218 031.

 

Alla hyödyllisiä linkkejä (linkit vievät SUL:n sivuille)

 

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso