TJIG-kisareissu − omia ennätyksiä ja kavereita

Tampere Junior Indoor Gameseissa 6.−8.3. kilpaili tänä vuonna lähes 1800 urheilijaa. JKU:n kisareissulle Tampereelle lähti bussilastillinen urheilijoita, muutaman huoltajan ja valmentajien kanssa.

Lauantaiaamun bussimatka Tampereelle kului jännittävästi tietovisan merkeissä, jossa arvuuteltiin muun muassa Jyväskylän Motonet GP:n päivämäärää, Eemil Helanderin toista lajia ja Hipposhallin kiertävien ratojen lukumäärää.

P13 sarjassa kisaavat Olli Huttunen ja Hannes Bottas olivat lähteneet kisoihin JKU-porukalla. ”Kisareissulla on ollut mukavaa. Parasta on ollut kilpaileminen ja kavereiden kanssa oleminen. Yksi laji onnistui, yksi epäonnistui, kun melkein kaaduin aitojen alkukiihdytyksessä ja kolautin kolmenteen aitaan ja yksi laji melkein onnistu. En ihan päässyt tavoitteeseen. Täällä on kannustettu paljon omia seuralaisia ja seurahenki on ollut hyvä. Lisäksi ollaan tutustuttu paremmin kavereiden kanssa”, Olli kertoi samalla, kun odotteli sunnuntaina pikaviestin alkamista. Myös Hanneksen mukaan kilpaileminen ja kaverit ovat olleet parasta viikonlopussa. ”Aidoissa en oikein päässyt juoksuun sisään. Pituudessa ja aidoissa ei ollut tehoja. Aitaviestistä saatiin hopeata. Kisoissa on ollut hyvä tunnelma”, Hannes kehui TJIG-tapahtumaa, vaikka omia ennätyksiä ei tällä kertaa tullut.

Lauantain kisapäivä kului vauhdikkaasti Pirkkahallissa ja kun suurin osa JKU:n porukasta suuntasi jo bussilla hotellille SportsBuffee-ruokailuun ja nukkumaan. 15 v. sarjan tytöt vasta aloittelivat seiväskisaansa. Mukana seipäässä oli myös JKU:n Jenna Tuomaala. Jennan kisa sujui niin hyvin, että hotellille päästiin lähtemään vasta klo 22.10 palkintojen jaon jälkeen. ”TJIG-reissussa oli tänä vuonna tosi mukavaa. Parasta oli omien ennätyksien parantaminen lajeissa ja se kun pääsi taas tutustumaan uusiin ihmisiin kisapaikoilla ja muutenkin viettämään aikaa ystävien kanssa. Omat lajit menivät hyvin. Uusia ennätyksiä tuli paljon ja kivaa oli”, Jenna paransi seiväskisassa ennätystään 31 senttiä. Jenna teki ennätykset myös 60 metrin aidoissa, 300 metrin aidoissa ja kolmiloikassa.

Noora Salmi voitti T15 sarjan kolmiloikasta pronssia. ”Kisat meni ihan ok ja parasta oli onnistumiset ja kaverit”, Noora voitti tänä vuonna ensimmäisen mitalin viidensissä TJIG-kilpailuissaan. Nuorimpien ei siis kannata tuskastua vaikka heti ensimmäisissä kisoissa ei menestystä vielä tulisikaan. Treenaaminen kannattaa!

TJIG-kilpailut huipentuivat sunnuntai-iltana pikaviesteihin. T15 sarjassa JKU:lla oli peräti viisi joukkuetta juoksemassa. Paluumatkalla Jyväskylään arvuuteltiin biisien nimiä ja esittäjiä musavisan parissa Orituvalle asti ja loppumatka levättiin.

JKU:n urheilijat voittivat 18 mitalia (4+10+4)