SM-hallimoniotteluista neljä mitalia Jyväskylään

Talven 2020 hallikausi huipentui SM-kisojen osalta hallimoniotteluihin. M19 ja M17 sarjat aloittivat 7-ottelu urakkansa lauantaina ja taistelivat ottelun loppuun sunnuntaina. JKU:n Joonas Lapinkero kävi jännittävän kamppailun pronssista Kalannin Vankan Otto Hiivolaa vastaan. Joonas varmisti pronssin itselleen viimeisessä lajissa, kun juoksi ensimmäistä kertaa 1000 metriä alle kolmen minuutin 2.58,79. Joonas otteli yhteensä 4345 pistettä. ”Ihan hyvältä tuntui ottelu. Tein kolme ennätystä, yllättävän hyvä. Ottelu on ainakin tällä hetkellä päälajini”, Joonas jutteli vaatimattomasti ottelun jälkeen.

Kolmiloikkaajana paremmin tunnettu Jonatan Kinnunen otteli M19 sarjan hopealle 4511 pisteellä. ”Ensimmäinen päivä epäonnistui, mutta toinen päivä oli ihan jees. Hallikausi on painotettu ottelupohjaista harjoittelua. Kevään harjoittelussa lähdetään rakentamaan loikkapohjaa ja 3-loikalla kesää kohti”, Jonatan kommentoi viikonlopun ottelua ja harjoittelun jatkosuunnitelmia. 15-vuotiaiden poikien ottelun suvereeniin mestaruuteen otteli JKU:n Lassi Nalkki 3658 pisteellä. Luukas Kyrönlahti sijoittui kuudenneksi ottelemalla 2337 pistettä.

Naisten 5-ottelussa Elisa Oksanen otteli hopealle 3371 pisteellä. N17 sarjan ylivoimaisen voiton vei Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen 4224 pisteellä. JKU:n Johanna Nieminen sijoittui seitsemänneksi ja Riikka Savolainen oli 14s. Molemmat tekivät ottelussa jopa neljä lajiennätystä ja 5-otteluennätykset pistein 3252 ja 3010.

Lauantaina JKU:n 15-vuotiaat ottelivat kaikki omat ennätyksensä 5-ottelussa. Pirkko Järvikylä otteli 1806 pistettä, Moona Heikkinen otteli 1644 pistettä ja Vilja Liimatainen keräsi 1464 pistettä.

Kaikki tulokset.