Kaasalaiselle tupla SE — Suomen huiput rikkoivat ennätyksiä Hipposhallissa!

Hipposhallin valot loistivat tänään lähes yhtä kirkkaasti kuin Viljami Kaasalainen, joka rikkoi kaksi Suomen ennätystä samana päivänä! Kaasalainen näytti huimaa vauhtiaan ensin 150 metrillä, kellottaen ajan 15,94 ja päivittäen samalla halli SE-lukeman. Muutaman tunnin kuluttua hän voitti myös 300 metrin kilpailun ajalla 33,74, joka on myöskin uusi SE-lukema. Aiempi 300 metrin SE-lukema oli parin viikon takaa juostuna seura- ja treenikaveri Konsta Alatuvan nimissä, jota Kaaslainen nyt paransi 10 sadasosan verran.

Kaasalainen kommentoi päiväänsä: ”150 metriä vähän painoi alla, olisi voinut 300 metriä kovempaakin kulkea.” Kaasalainen näyttääkin olevan huippukunnossa, ja uskoo, että hallikaudella huippupäivänä 400 metrillä voi juosta 46-alkuisen ajan.

Miesten 300 metrillä toiseksi sijoittunut Antti Sainio teki myös loistojuoksun M19 ja M22 sarjojen uudella SE-ajalla 34,30. Kolmanneksi tullut Juho Venäläinen ehti hetken pitää M19 sarjan SE-lukemaa itsellään juostuaan ennen Sainion erää 34,52. Naisten puolella Mette Baas juoksi 300 metriä uuteen SE-aikaan 37,54, ja Hilla Uusimäki paransi reilusti ennätystään juosten ajan 38,04, jolla irtosi toinen sija.

Kovaa vauhtia ja ennätysmurskajaisia Hipposhallissa

Kilpailussa nähtiin muitakin huippusuorituksia, kuten Konsta Alatuvan uusi ennätys ja  kauden kotimainen kärkiaika 200 metrillä (21,24), ja Rasmus Vehmaan uusi M19 sarjan SE-aika 60 metrin aidoissa (7,61). Kasperi Vehmaa nousi pituushypyssä M19 sarjan voittoon ja teki samalla kauden kotimaisen kärkituloksen tuloksella 750.

Naisten 200 metrin voittoon juoksi Aino Pulkkinen (23,78), joka on vahvassa nousuvireessä hallikauden huipennuksen lähestyessä.

Hipposhallissa ei ainoastaan kilpailtu, vaan rikottiin ennätyksiä ja nähtiin huimia suorituksia monessa sarjassa niin nuorten kuin aikuisten tekemänä. PB-cornerin taulu oli täynnä uusia ennätyksiä kisapäivän päätteeksi!