Jyväskylä palkitsi vuoden 2023 tapahtuma- ja kongressijärjestäjiä – Finlandia Marathon palkittiin vuoden tapahtumana

Jyväskylän kaupunki jakoi vuoden 2023 kongressi- ja tapahtumapalkinnot 23.1.2024 Jyväskylä Paviljongissa järjestetyssä tilaisuudessa. Palkitut tekijät ovat laajentaneet rohkeasti toimintaansa ja järjestäneet erinomaisesti onnistuneita kongresseja.

Vuoden tapahtuma on Finlandia Marathon

Tapahtumapalkinnolla palkittiin jyväskyläläisille tuttu juoksutapahtuma, Finlandia Marathon. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen Liikunta ja Jyväskylän Kenttäurheilijat. Finlandia Marathon on nykymuodossaan vuodesta 2007 alkaen järjestetty jokavuotinen, jatkuvaa kehitystyötä tekevä tapahtuma, joka huomioi hyvin erikuntoiset ja eri tasoiset juoksijat. Tapahtumaa on kehitetty myös huomioimalla nuorten liikkumattomuus ja yhdessä kaupungin kanssa kokonaisuuteen on tuotu mukaan Nuorten Maraton.

Vuonna 2024 tapahtuman yhteydessä juostaan SM-maraton. Finlandia Marathonin kansainvälistymisestä on osoituksena European Masters Marathon Championships, joka juostaan Jyväskylässä vuonna 2025.

Palkintoa olivat vastaanottamassa FM pääsihteerit Markku Koistinen sekä Jouni Vatanen. ”Otamme palkinnon vastaan nöyrinä, muttei nöyristellen. Finlandia Marathonia tapahtumakonseptia on kehitelty pitkään ja noustu porras portaalta lähemmäs huippua. Tämä ei jää kuitenkaan tähän. Uusia suunnitelmia tuleville vuosille on tulossa ja tulessa, ja niitä viedään myös suoraan käytäntöön. Yhteistyö liikuntapääkaupunki Jyväskylän ja muiden kumppanien kanssa näyttelee tärkeää roolia” Kommentoi JKU:n toiminnanjohtaja ja toinen FM-pääsihteeri Markku Koistinen.

Vuoden tapahtumapalkinnon myöntää vuosittain Tapahtumakaupunki Jyväskylän ohjausryhmä.

artikkelin teksti: Jaana Ruponen