Hipposhallit 1 starttaa lauantaina kutkuttavan yleisurheilukauden 2024 – nähdäänkö Suomen ennätys 300 metrillä?

Lauantaina 13.1. kannattaa suunnaksi ottaa Hipposhalli!  Yleisurheilukausi korkataan vuoden 2024 osalta auki Jyväskylässä Hipposhalleissa, jonne on ilmoittautunut n. 350 urheilijaa. Hipposhalleissa kilpaillaan niin nuorten kuin aikuisten sarjoissa, nuorimmat kilpailijat kilpailevat 9 -vuotiaiden sarjoissa. Tänä vuonna Hipposhallit kilpaillaan yhden päivän kilpailuina, joten katsojalle riittää enemmän katsottavaa koko päiväksi. Hallissa onkin täysi tohina päällä klo 12 eteenpäin iltaan asti, viimeiset lajit starttaavat klo 18:25.

Katsojan näkökulmasta penkiltä ei kannata liian usein poistua, ettei jännittävät otatukset urheilijoiden välillä jää näkemättä. Hipposhallin kaarteet ovat kovilla, kun JKU:n Konsta Alatupa iskee piikkarinsa rataan avauskilpailussaan lauantaina. Nähdäänkö 300 metrillä jopa Suomen ennätys? ”Lauantain tavoitteena on ainakin Suomen ennätys 300 metrillä. Mietinnässä on vielä, juoksenko myös 150 metriä sitä ennen vai keskitynkö pelkkään 300 metrin juoksuun. ”, Konsta kertoi odottavaisin fiiliksin. ” On mukava aloittaa kisakausi erikoismatkoilla ja 300 metriä kertoo hyvin siitä, miten 400 metriä tulee tänä vuonna kulkemaan.”

Miesten 60 metrin ja naisten samainen matka tulevat myös olemaan mielenkiintoisia, kuten aina Jyväskylän nopealla radalla. Riku Illukka lähtee parhaalla ennätyksellä lähtötelineisiin pienoisena ennakkosuosikkina, mutta mukana on kovia haastajia. Niko Kangasoja ja Joona Luotonen ovat varmasti Illukan kintereillä ja mielenkiintoisen lisän kolmikkoon tuo myös Kristian Pulli, joka on tutumpi näky pituuskasalla. Naisten 60 metrillä on useampi ehdokas kärkisijoille ja kilpailusta voidaan otaksua tulevan tasainen ja tiukka. Annika Haverinen ja Milla Pikkarainen kamppailevat ennätysten perusteella kärkisijasta, mutta takaa tulee iso joukko urheilijoita, jotka voivat yltää korkeille sijoille ja haastaa Haverisen ja Pikkaraisen. JKU:n omista urheilijoista Noora Salmi kannattaa ottaa seurantaan starttiviivalta!

Nuorten sarjoissa suuri osa kilpailijoista on JKU:n omia urheilijoita, mutta mukana on myös muiden seurojen urheilijoita. Lauantaina nuoret pääsevätkin ottamaan mittaa toisistaan eri lajeissa niin juoksuradalla kuin kenttälajeissa. Myös mastersurheilijoiden otteita kannattaa pitää silmällä, sillä mukana on viime kesän menestyjiä EM-kisoista Pescarasta.

Kilpailuiden aikataulu: https://kilpailukalenteri.fi/?cs=17&nid=33955

Osallistujalistat: https://kilpailukalenteri.fi/?cs=25&nid=33955

Tervetuloa seuraamaan kilpailua. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

artikkelikuva: Esa Jokinen