Kultainen juoksija Jyväskylään!

SM-hallien toinen kisapäivä päättyi juhlatunnelmiin, kun JKU voitti seurojen välisen pistekilpailun Kultaisen juoksijan uusilla ennätyspisteillä 94,5 pistettä. Tampereen Pyrintö tuli toiseksi pistein 57.

Sunnuntain kilpailupäivää jatkettiin siitä, mihin lauantaina jäätiin. Naisten pikakiiturit Anniina Kortetmaa ja Aino Pulkkinen ottivat kaksoisvoiton 200 metrillä ja kävivät tiukkaa kamppailua voitosta. Lopulta voitto ratkesi tuhannesosien erolla Anniina Kortetmaan hyväksi ja Aino Pulkkinen tuli toiseksi. Voittoaika 23,64 oli samalla Kortetmaan uusi ennätys. Juoksun kolmanneksi tuli Milja Thureson myöskin ennätyksellään 24,00.  ”Vähän tuli yllätyksenä, että ennätyksestä lähti noin paljon pois! Juoksu tuli kyllä yllättävän hyvin eikä lopussakaan alkanut hapottaa niin paljon.” Kortetmaa kertasi juoksuaan.

Miesten 200 metrillä Viljami Kaasalainen otti hopeaa ajalla 21,50, joka on Kaasalaisen uusi ennätys. Eljas Aalto juoksi mestaruuteen uudella ennätysajalla 21,09 ja kolmanneksi tuli Lassi Kaukonen myöskin uudella ennätyksellä 21,88.

Miesten pika-aidoissa palkintopallisijat ratkottiin odotetusti JKU:n juoksijoiden välillä. Mestaruuden vei Elmo Lakka ajalla 7,67. Hopealle juoksi Ilari Manninen ajalla 7,72 ja pronssille Santeri Kuusiniemi ajalla 7,80.

Sini Lällä hyppäsi korkeudessa pronssille tuloksella 178. Voiton nappasi Heta Tuuri tuloksella 181 ja Elin Pajunen otti hopeaa samalla tuloksella. Naisten kolmiloikassa Laura Koivisto loikki pronssille tuloksella 12,61 ja otti samalla ensimmäisen henkilökohtaisen yleisen sarjan SM-mitalin. Ilona Ruohola voitti kilpailun 12,98 ja Elina Kostiainen hyppäsi toiseksi tuloksella 12,78. Naisten 800 metrillä Heini Ikonen otti pronssia uudella ennätysajalla 2.08,41. Voittoon juoksi Veera Mattila 2.08,01 ja toiseksi tuli Elle Ceder 2.08,29, kumpikin uusilla ennätyksillä.  

SM-hallit kruunattiin 4×200 metrin viesteillä. JKU voitti niin naisten kuin miestenkin viestin. Naisten joukkueessa juoksivat Anniina Kortetmaa, Nooralotta Neziri, Heidi Salminen ja Aino Pulkkinen. Naisten voittoaika 1.36,36 oli myös uusi Suomen halliennätysaika. Miesten joukkueessa juoksivat Viljami Kaasalainen, Ilari Manninen, Konsta Alatupa ja Santeri Kuusiniemi.

Kaikki sunnuntain tulokset: https://live.time4results.com/yu/2023/smhallit/

 

artikkelin kuvat: Heidi Lehikoinen