JKU ja Jyväskylän kaupunki hakevat vuoden 2026 Kalevan kisoja

JKU hakee yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa Kalevan Kisoja vuodelle 2026. Kalevan kisat on edellisen kerran järjestetty Jyväskylässä vuonna 2018. Jyväskylässä on kilpailtu Suomen mestaruuksista yhteensä 6 kertaa aiemmin: vuosina 1950, 1965, 1974, 1992, 2006 ja 2018.

Kalevan kisojen paikkakunta on jo valittu vuosille 2024 ja 2025, mutta vuoden 2026 kisapaikan isännyys valitaan huhtikuun alussa SUL:n liittovaltuustossa. Jyväskylän lisäksi hakemuksen vuoden 2026 kilpailuihin ovat jättäneet ainakin Pori ja Oulu.

Vuosi 2026 on Jyväskylän perinteikkäälle Harjun stadionille juhlavuosi, sillä stadion täyttää 100 vuotta. Harjun stadion myös remontoidaan ennen mahdollisia vuoden 2026 kisoja, joten kenttä tulee olemaan huippukunnossa vuonna 2026.

Seuran toiminnanjohtaja Markku Koistinen kommentoi kisahakua: ”Jyväskylässä pystytään varmasti järjestämään toimivat ja urheilijaystävälliset kisat, joissa runsaslukuinen yleisö luo tunnelmaa. Tätä todistavat aikaisemmat Kalevan kisat ja viime vuosien onnistuneet Motonet GP-kisat. Lisäksi Jyväskylän sijainti, Harjun stadion keskellä kaupunkia ja liikuntapääkaupungin monet mahdollisuudet ovat valttejamme.”

Kalevan Kisat ovat kansallisen yleisurheilukesän kohokohta ja tapahtuman järjestämiseen seura on sopinut yhteistyötä kaupungin kanssa. JKU onkin sitoutunut maksamaan myös SUL:n vaatiman kilpailuiden järjestelymaksun minimisumman 120 000 euroa.

artikkelikuva: Anssi Mäkinen