SM-hallit 18.-19.2. Helsingissä

Viikonloppuna 18.-19.2.2023 taistellaan Suomen mestaruuksista Helsingissä. SM-halleihin lähtee teamJKU:lta iskukykyinen 27 henkilön joukkue ja viestijoukkueet niin naisten kuin miesten viestiin. Viikonloppuna kannattaakin seurata JKU:n urheilijoiden otteita, luvassa on taatusti tiukkoja kamppailuita Suomen mestaruuksista!

JKU puolustaa SM-halleissa myös viime vuoden voittoaan Kultainen juoksija- kilpailussa. Kultainen juoksija -palkinto jaetaan SM-hallien parhaalle seuralle. Valmennuspäällikkö Otto Kilpi kertoo tulevan kisaviikonlopun odotuksistaan: ”Tärkeimpänä tavoitteena on tietysti tuoda Kultainen juoksija takaisin. Juoksijan ja SM-mitalien lisäksi moni urheilija tavoittelee tulevien arvokisavalintojen kannalta tärkeitä rankingpisteitä.” Tulevista arvokilpailuista Istanbulin EM-hallit kolkuttelevatkin oven takana ja käytännössä viikonlopun kilpailut ovat monelle viimeinen mahdollisuus osoittaa tuloskuntonsa joukkuevalintojen lähestyessä.

JKU:n urheilijoilta voidaan odottaa useampia mitaleita niin juoksu- kuin kenttälajeissa. Miesten pika-aiturikolmikko Santeri Kuusiniemi, Elmo Lakka ja Ilari Manninen lähtevät tilastojen perusteella selvittelemään kärkisijojen paikat. Naisissa nähdään myös mielenkiintoisia otatuksia sileän pikamatkoilla mm. Anniina Kortetmaan, Nooralotta Nezirin ja Aino Pulkkisen johdolla. Kenttälajeista voidaan katseet suunnata naisten korkeushyppyyn, jossa JKU:lta on mukana kolme hyppääjää: Venla Pulkkanen, Johanna Nieminen ja viime vuoden hallimestari Sini Lällä. Miesten pituudessa Julius Toivola on osoittanut olevansa mukana kärkikamppailussa. ”SM-hallikisoissa on aina oma kiva jännitteensä ja olisi hienoa nähdä monen urheilijan venyvän omiin ennätyksiinsä. Suomen ennätyskin on vaarassa ainakin miesten 4×200 m viestissä, kun JKU:n pikamenijät päästetään radalle.” Kilpi fiilistelee tulevaa viikonloppua.

artikkelikuva: Heidi Lehikoinen