Hipposhalleissa kovaa vauhtia ja Suomen ennätyksiä!

kuva: Anssi Mäkinen

Hipposhallien toisena kilpailupäivänä nähtiin useita Suomen ennätyksiä. Niin miesten kuin naisten 150 metrillä pistettiin Suomen ennätykset uusiksi. Lapuan Virkiän Valtteri Louko vei 150 metrin voiton uudella halli Suomen ennätysajalla 16,27. Loukon aika on myös M22-sarjan Suomen halliennätys. Naisten 150 metrin voittanut Joensuun Katajan Silja Kempas juoksi niin ikään uuden Suomen halliennätyksen 18,16. Suomen ennätys oli Kemppaalle yllätys, vaikka hän tiesikin olevansa kunnossa: ”Treeneissä on mennyt hyvin ja osasin odottaa hyvää aikaa, mutta oli Suomen ennätys silti yllätys”, Kempas tiivisti tunnelmansa.

Myös naisten 600 metrillä pistettiin Suomen halliennätys uusiksi, kun Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen juoksi ajan 1.31,45. Halonen urakoi Hipposhalleissa kolme matkaa juoksemalla lauantaina 300 metriä ja sunnuntaina 150 ja 600 metriä. Halonen kertoi tämän viikonlopun olleen hyvä treeniviikonloppu, kisaa varten ei oltu tehty herkistelyjä ja tähtäin onkin tiukasti kesän kilpailukaudella.

Kuusiniemi ja Manninen aloittivat kilpailukautensa vahvoilla juoksuilla 60 metrin aitajuoksussa. Alkuerissä Manninen juoksi 7,81 ja Kuusiniemi 7,88. Finaalissa tultiin maaliin samassa järjestyksessä, Mannisen aika oli finaalissa 7,82 ja Kuusiniemen 7,89. Kaksikon valmentaja Antti Mero jr. totesi, että takana on treeniviikko, eikä tähän kisaan ole kuntoa herkistelty. Näin ollen kauden avaukset enteilevät hyvää loppukauden kilpailuita ajatellen. Kankaanpään Seudun Leiskun Pyry Santahuhta paranteli alkuerässä ennätystään juosten 8 sekunnin tuntumaan: 8,02. Finaalissa Santahuhta oli kolmas ajalla 8,05. Naisten pika-aidoissa voiton vei Joensuun Katajan Meeri Riiali, joka juoksi ennätyksensä 8,52. Samasta seurasta toiseksi tullut Niina Karttunen paranteli myöskin aitaennätyksensä uusiksi: 8,56.

Kuusiniemi, Mero jr. ja Manninen. Kuva: Tapio Nevalainen

Hipposhallit tarjosivat ennätystehtailua koko viikonlopun ajan. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa sivusi M19 sarjan Suomen ennätystä 60 metrin aidoissa juoksemalla 7,76. JKU:n urheilijoista Pirjo Karetie teki viikonlopun aikana kolme Suomen ennätystä N80 sarjassa. Karetie juoksi lauantaina 400 metrin aikaan 2.03,61 ja sunnuntaina 200 metriä 47,13 sekä 800 metriä 4.42,79. Suomen ennätykset nähtiin myös korkeudessa ja kolmiloikassa. Lauantaina Anu Mitro hyppäsi korkeuden ennätyksen 114 sarjassa N70 ja sunnuntaina Terhi Kokkonen hyppäsi N75 sarjan kolmiloikan ennätyksen 6,67. Lisäksi tuolikeihäässä Jasmine Repo paransi omaa Suomen ennätystään luokassa F55 lukemiin 13,63.