Vakuuttavia kauden avauksia Hipposhallien ensimmäisenä päivänä

Konsta Alatupa avasi kilpailukautensa Hipposhallissa juoksemalla 300 metriä. Juoksu kulki hyvin heti kauden avauksessa ja Alatuvan halliennätys kirjataan nyt lukemiin 34,68. Tulos on samalla kauden kotimainen kärkitulos.

Naisten 300 metrillä juoksun voittanut Joensuun Katajaa edustava Silja Kempas juoksi kauden kotimaisen kärkituloksen omalla halliennätyksellään 38,93. Kempaksen kauden avaus oli vakuuttava, sillä hän voitti myös 60 metriä ja kirjasi ennätyksensä uusiksi, juosten 7,54. Milla Pirkkalainen juoksi toiseksi ajalla 7,58 ja varmisti Joensuuhun kaksoisvoiton. Miesten 60 metrillä voiton vei Savonlinnan Riennon Erno Mehtonen ajalla 6,83. Toiseksi sijoittui Oulun Pyrinnön Niko Kangasoja ja kolmanneksi JKU:n Jesse Väyrynen.

Hipposhallissa nähtiin myös kansainvälinen vieras, kun Ruotsin Jesper Hellström kävi testaamassa Hipposhallin pituuspaikan hyppäämällä M30+ sarjassa kilpailun ulkopuolella 7,04. Hellström kertoi olleensa kaverinsa luona vierailulla ja huomanneensa, että samaan aikaan olisi Hipposhallissa kisat ja päätti tulla hyppäämään.

Myös nuorten sarjoissa nähtiin useita ennätyksiä ja hallissa olikin kilpailemisen iloa koko päivän. Tänä vuonna 18 vuotta täyttävä Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa juoksi 60 metrillä ennätyksensä 6,97 ja ensimmäistä kertaa alle 7 sekuntiin. Saman ikäluokan JKU:n Noora Salmi juoksi myös uuden ennätyksensä 60 metrillä ja alitti 8 sekunnin rajan juoksemalla 7,79.