Hipposhallit 14.-15.1.2023 ennakko

 

Vihdoin päästään näkemään, miten syksyn harjoituskausi on yleisurheilijoilla tuottanut tulosta, kun Hipposhallissa kisataan kauden 2023 ensimmäiset kisat tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina. Monella urheilijalla hallikilpailukausi käynnistyykin juuri tänä viikonloppuna ja Jyväskylään kisaamaan on tulossa yli 300 urheilijaa eri ikäluokista. Hipposhalleihin on katsojille vapaa pääsy koko viikonlopun ajan.

JKU:n pika-aitureista hallikauden Hipposhalleissa avaavat Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen. Santeri ja Ilari ovat kummatkin Antti Mero jr.:n valmennuksessa ja yhteistreenit ovatkin urheilijoiden mukaan iso voimavara arjen treeneissä. Urheilijoiden hallikauden tähtäin on EM-halleissa, jonne suora tulosraja on 7,64. Sunnuntaina päästäänkin jännittämään, miten kovaa kaksikolla kauden avauksessa kulkee. Viime kaudella kumpikin paranteli 60 m aitajuoksun ennätyksiään: Ilarin ennätys on tällä hetkellä 7,68 ja Santerin 7,74. Kuusiniemeä ja Mannista aitoihin tulevat haastamaan Pyry Santahuhta sekä Eero Hirvinen, joka otti viime vuonna 2022 pronssia 110 m aitajuoksusta Kalevan Kisoissa.

Toinen viikonlopun mielenkiintoisista otatuksista tullaan näkemään myöskin JKU:ta edustavalta Viljami Kaasalaiselta. Kaasalainen avaa kilpailukautensa lauantaina juoksemalla hieman harvinaisemman matkan 500 metriä. Silmällä kannattaa myös pitää nuorta Rasmus Vehmaata, joka kilpailee viikonloppuna sekä miesten 60 metrillä että M19 -sarjassa 60 m aitajuoksussa. Rasmus paransi kaudella 2022 M17 -sarjan 110 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen lukemiin 13,41.

Kaikki kilpailuihin ilmoittautuneet: https://kilpailukalenteri.fi/?cs=25&nid=31839

LIVE-tulospalvelu tulee tänne: https://live.tuloslista.com/

artikkelikuva: Esa Jokinen