JKU:lle kuusi mitalia toisena kilpailupäivänä nuorten SM-kisoista

Kuva: Heidi Lehikoinen

Lauantain kisapäivä käytiin epävakaassa säässä ja vuoroin pilkahteli aurinko ja vuoroin sateli vettä. Aamuvarhaisella käytiin N22 sarjan pituus, jossa Roosa Mähönen hyppäsi pronssille tuloksella 571. Kolmannella kierroksella katsomossa jännitettiin, että pääseekö Roosa kolmelle viimeiselle kierroksella. ”Kahden yliastutun jälkeen laitettiin merkkiä reilusti taaksepäin. Olen ollut ennenkin sellaisessa tilanteessa, niin luottavaisesti pysty lähteen kolmanteen hyppyyn. Tiesin, että sellaisella perushypyllä pääsee jatkokierroksille”, Roosa kertoi kisan kulusta, jossa ensimmäisillä kierroksilla nähtiin paljon yliastumisia. M22 pituudessa Kristian Peltola ponnisti 690 ja sijoittui toiseksi. ”Olen nyt armeijavuoden kesällä päässyt ihan hyvään kuntoon, vaikka armeija on jonkin verran haitannut harjoittelu”, Kristian jutteli kisan jälkeen.

Kuva: Anssi Mäkinen

N22 800 metrillä Siiri Rainio juoksi tuplamitalistiksi ajalla 2.12,73. ”Kasilla olisi kiinnostanut kirkkaammatkin mitalit, mutta tytöt olivat kovia. Mitali on aina mitali näissä karkeloissa”, Siiri kertoi juoksun jälkeen. Siirin peesissä Lotta Mäkinen juoksi hyvän ajan 2.13,53, jota kovempaa Lotta on juossut viimeksi 2018. 22-vuotiaiden 100 metrillä Sara Francis juoksi 12,13 ja sijoittui kolmanneksi. ”Omiin odotuksiin nähden meni tosi huonosti tänään, mutta tästä vaan ylöspäin sitten”, Sara tuumi. Arttu Peltola juoksi saman ikäisten miesten hopealle ajalla 10,88. ”Eka 60 metriä tuntu hyvälle, mutta sitten ei enää oikein kulkenut. Viimeisen parin viikon jälkeen olen tyytyväinen hopeamitaliin, kun on ollut vähän vaikeeta”, Arttu pohti juoksua.

Aada Koppeli sijoittui N22 sarjan kovatasoisessa moukarikilpailussa kolmanneksi heitettyään 61, 39. ”kokonaisuutena hyvät fiilikset. Se, että nyt tuli yli 60 metrin ylitys tälleen loppukaudesta, oli helpotus”, Aada kertoi.