Seitsemän mitalia nuorten SM-kisojen ensimmäisenä päivänä

TeamJKU:n nuoriso voitti ensimmäisenä kilpailupäivänä seitsemän mitali. Venla Pulkkanen hyppäsi kauden parhaansa 176 ja pokkasi hopeisen mitalin. ”Ihan kivaa oli hypätä tänään. Pikkuhiljaa alkoi löytymään se mitä ollaan etsitty koko kausi” Venla iloitsi hyvästä kisasta ja fiiliksestä. Nuorempien naisten korkeudessa Johanna Nieminen ylitti myöskin 176 ja voitti sillä N19 sarjan. ”Ihan hyvältä tuntuu. Tätä on haettu tässä kesän mittaan. Lähdin kisaan ilon kautta”, kertoo Johanna, jolla on lauantaina vuorossa pituuden finaali.

Joonas Lapinkero kurotti M19 sarjan 400 metrillä hopealle ajalla 49,06 ja pari tuntia nelkun jälkeen voitti 110 metrin aidat ennätyksellään 14,06. ”Hyvin meni kisat, aitojen voitto ja kaksi ennätystä tänään”, Joonas tuuletteli. Juho Koivisto aitoi pronssille Joonaksen vanavedessä ajalla 14,49. ”Meni ihan ok, odotin parempaa, mutta ihan tyytyväinen olen, kun kolmas kumminkin”, Juho sanoo.

Alisa Virtanen voitti N22 sarjan 3000 metrin esteet ajalla 10.45,81. ”En ihan osannut odottanut mestaruutta tänään, mutta oli sen verran kevyt kulku tänään, että se nyt sitten tuli sieltä”, Alisa iloitsi. Siiri Rainio roikkui Turun Urheiluliiton Lotta-Maria Maineen perässä viimeiseen kierrokseen saakka, jolloin Lotta-Marian viimeisen kierroksen veto kiihtyi liian kovaksi ja Siiri joutui antamaan periksi voittokamppailussa. Siiri juoksi kuitenkin N22 sarjan 1500 metrin hopealle ennätyksellään 4.29,26.

Artikkelikuva: Anssi Mäkinen