Nuorten 19/22 SM-kisat Vaasassa

TeamJKU suuntaa nuorten SM-kisoihin 34 urheilijan 64 lajisuorituksen voimin. Mielenkiinnolla kannattaa seurata ainakin nuorten MM-kisoissa 10-otellutta Joonas Lapinkeroa, joka juoksee Vaasassa 110 metrin aidat ja 400 metrin ratakierroksen aidoilla ja ilman. Nuorten MM-kisoihin valittu, mutta koronan takia kisoista pois jäänyt, Heidi Salminen on villikortti N19 sarjan 100 ja 200 metrillä sekä 100 metrin aidoissa. Onko Heidi toipunut sairastelusta ja pystyykö haastamaan nuorten MM-kisojen välieräjuoksijat mestaruudesta? Eemil Helander, joka kuntoutuu alkukesän loukkaantumisesta, haastaa Kalevan kisojen mestaria Joensuun Katajan Mika Kotirantaa sunnuntaina 5000 metriä. Oman haasteensa 5000 metrillä antaa varmasti myös Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse, joka havittelee ensimmäistä kertaa alle 14 minuutin. Naisten kestävyysjuoksumatkoilla on mitalin tuntua useamman urheilijan voimin eri matkoilla. Hyppylajeissa on myös tänä vuonna monta mitaliehdokasta niin naisten kuin miesten puolella. Toivotaan patjalajeihin onnea riman kanssa ja lankkuvarmuutta hiekkakasalle.

JKU on Kalevan maljassa toisena ennen nuorten SM-kisoja 246 pisteellä. Turun Urheiluliitto johtaa 257,5 pisteellä. Nuorten SM-kisojen jälkeen on enää SM-viestit, joissa Kalevan maljan voittaja ratkeaa.

Kisasivut https://vis.fi/sv/sm19-22/

Kalevan maljan tilanne https://www.tilastopaja.eu/fi/db/seuraluokittelu.php?kausi=2022&ID=2&Seura=

Artikkelikuva: Anssi Mäkinen