Harju Cup 2

Harjun stadion on yksi Suomen parhaimmista paikoista tehdä ennätyksiä. Tämä todistettiin jälleen maanantaina Harju cupissa. Lappeenrannan Urheilumiesten Rasmus Vehmaa paransi jälleen M17 sarjan 110 metrin aitojen Suomen ennätystä lukemiin 13,41. Jyväskyläläisittäin iloinen ennätysparannus oli JKU:n Sara Francisin ennätys 100 metrillä. Sara paransi neljä vuotta vanhaa ennätystään alkuerissä kolmella sadasosalla. Ennätys kirjataan nyt 11,72, mutta luultavasti ei kauaa, sillä Saran finaalijuoksu, 11,80, 2,1 metrin vastatuuleen enteilee vieläkin kovempia aikoja lähitulevaisuudessa.

Seiväspaikalla voiton vei viime vuoden U20 EM-kisojen pronssimitalisti Ukrainan Oleksandr Onufriyev tuloksella 540. Laihian Lujan Juho Alasaari hyppäsi 520. Tällä kertaa ilman tulosta jäi Ukrainan Nikita Strogalev, jonka isä Vadim on hypännyt seivästä 585 ja edustanut Venäjää muun muassa Ateenan Olympialaisissa ja Pariisin MM-kisoissa. Nikitan 9-vuotias pikkuveli hyppäsi P13 sarjan seiväskisaa maanantaina 270, mikä on hurja tulos nuorelle pojalle.

JKU:n Luukas Kontro juoksi miesten 1500 metrillä 4.00,94, joka alittaa U18 EM-kisarajan kuudella sadasosalla. Kisan voiton vei uransa ensimmäisellä neljän minuutin alituksella Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki, joka tunnetaan paremmin pidempien matkojen juoksijana. Maanantain toinen U18 EM-kisarajan alitus tapahtui N17 100 metrin aidoissa, kun Hilma Kinnunen paransi tilastotuloksensa aikaan 13,83. Ennätys parani kaksi kymmenystä, vaikka Hilma kolautti viimeiseen aitaan ja hieman horjui loppusileän.

Kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=88263