SM-viestit päättivät taistelun Kalevan maljasta – JKU toisella sijalla SM-viesteissä ja Kalevan Maljassa

TeamJKU voitti SM-viesteissä yhden mestaruuden, viisi hopeista ja kolme pronssista mitalia. JKU oli SM-viestien toiseksi paras seura Tampereen Pyrinnön jälkeen Kalevan malja -pisteillä arvioituna. JKU keräsi 65 pistettä, kun Pyrinnön saldo oli 78 pistettä. Kolmanneksi sijoittunut Lahden Ahkeran pistepotti oli 61 pistettä. ”Jäimme jonkin verran viime vuoden pisteistä, minkä vuoksi emme pysyneet mukana Kalevan Malja -kamppailussa. Tällä kertaa pyrintö oli kovempi. Meidän joukkueen yleisilme oli pirteä ja taistelutahtoa riitti loppuun asti. Kaikki juoksijat saavat olla ylpeitä itsestään.” kokoaa valmennuspäällikkö Otto Kilpi.

Mestaruuden SM-viesteistä Jyväskylään toi P15 4×800 metrin joukkue, jossa juoksi Lauri Lakanen, Tommi Sivill, Kalle Tossavainen ja Valtteri Kinnunen. Tämän joukkueen pojilta löytyy monipuolista osaamista, sillä kaksi tuli Ouluun suoraan suunnistuskisoista ja kaksi oli juuri viikon hiihtoleirillä. Lajien yhteistyö on Jyväskylän vahvuus. Miesten 4×100 metrin joukkue juoksi hopealle tiukassa maalisuoran kamppailussa. Joukkueessa juoksi kolme aituria Santeri Kuusiniemi, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja tuleva nelosen juoksija Konsta Alatupa. Hopealle ylsi myös 4×1500 metrin sekaviestijoukkue Heini Ikonen, Otto Kaario, Siiri Rainio ja Eemil Helander. ”Kokonaisuudessa ihan mukava juoksu. Mitalia lähdettiin hakemaan ja se tuli. Lahti karkasi kolmososuudella nuorten Euroopan mestarin Ilona Monosen ansiosta.” Siiri arvioi juoksua. Loppusuoran taisto nähtiin miesten 4×400 metrin ankkuriosuudella, kun JKU:n Viljami Kaasalainen sai vastaan KU-58:n Elias Jrad. Tällä kertaa KU-58 vei pidemmän korren ja Viljami joutui taipumaan. Joukkueessa juoksi Konsta Alatupa, Ilari Manninen, Pietari Valoranta ja Viljami Kaasalainen. Hopeisella mitalilla palkittiin M17 100 metrin aitajuoksijat Lassi Nalkki, Lauri Liljavirta, Aku Kulju ja Joonas Lapinkero sekä M17 4×100 metrin joukkue Lassi Nalkki, Joonas Lapinkero, Aku Kulju ja Topi Tuunanen. Yleisurheilun vasta viime vuoden syksyllä aloittanut Topi Tuunanen ankkuroi pikaviestijoukkuetta. ”Jännitti aika paljon. Onnistuminen tuntui tosi hyvältä. Meillä oli hyvä ryhmähenki ja joukkueeseen oli helppo tulla, vaikka en tuntenut jätkiä etukäteen.” Topi kertoo.

Pronssisella mitalilla palkittiin naisten 4×100 metrin pikaviestijoukkue; Laura Koivisto, Roosa Mähönen, Anniina Kortetmaa ja Sanni Mahonen. Voiton vei Veitsiluodon Kisaveikot Mette Baasin hurjan ankkuriosuuden siivittämänä. N19 4×100 metrillä Amanda Kulju, Johanna Nieminen, Riikka Savolainen ja Heidi Salminen voittivat B-erästä pronssia häviten vain sadasosalla A-erässä juosseelle Savonlinnan Riennolle. ”Kaikki juoksivat aidat tänään tosi hyvin. Yksi sadasosa jäi kaivelemaan, mutta juomapullot otettiin vastaan mielihyvin. Ensi on mahdollisuus juosta samalla joukkueella uudestaan voitosta.” Johanna sanoo. SM-mitalisteille on luvassa JKU-juomapullo. M19 aitajuoksuviestissä JKU:n joukkue, Juho Koivisto, Lassi Hakonen, Veeti Lettojärvi ja Arttu Peltola, sijoittui kolmanneksi. ”Meni aika hyvin ja oli ehjät juoksut. Vähän yllätyin mitalista, sillä IF Drott juoksi hyvin B-erässä. Nyt on vähän tyhjä olo, kun kausi päättyi SM-viesteihin. SM-viesteissä oli kivaa ja kiva porukka.” Juho analysoi.

JKU sijoittui vuoden 2021 Kalevan malja -pistekilpailussa toiseksi Tampereen Pyrinnön jälkeen. Tampereen Pyrinnön pisteet 433,5 pistettä, JKU 400 pistettä ja Lahden Ahkera 372 pistettä.

Kaikki tulokset https://live.time4results.com/yu/2021/smviestit/.