SM-maraton juostiin Finlandia Marathonin yhteydessä

Lauantain Finlandia Marathonia suosi tyyni ja viileä kestävyysurheiluun sopiva sää. Rantaraitin nopealla reitillä nähtiin useita ennätyksiä SM-maratonilla, joka juostiin Finlandia Marathonin yhteydessä. Jaakko Nieminen sijoittui neljänneksi miesten maratonilla ajalla 2.25,24. Voiton vei HKV:n Aki Nummela ajalla 2.20,36. Tuomas Kari sijoittui seitsemänneksi ja Miika Takala kahdeksanneksi ajoin 2.29,35 ja 2.31,05. Naisten maratonilla mestaruuteen juoksi Suvi Miettinen HKV:sta ennätyksellään 2.37,58. JKU:n Emilia Siltanen oli neljäs 2.50.00 ajalla ja Elina Heikkinen sijoittui kuudenneksi ennätysajalla 2.51,55. ”Omalta osalta oli onnistunut päivä, ns. tossu oli syönnillä. Ensimmäinen 30 kilometriä meni miesporukassa rupatellessa ja jouduin vähän itseäni himmailemaan, kun meno haluja olisi ollut. Viimeisellä kierroksella ajattelin, että nyt juostaan. Se olikin sitten alle 39 minuuttia se viimeinen kymppi. Oli kaikin puolin hyvä päivä ja pääsin juoksussa flow-tilaan. Huolto pelasi, Antero, Soile ja Tea olivat antamassa juomapulloja, maratonin järjestelyt toimivat ja kannustus oli viimeisen päälle. Kaikki pelaa, kun huolto pelaa,” Elina summasi maratonin. JKU:n pistesaldon täydensi vielä Katja Järvelä sijoittumalla seitsemänneksi 2.58,46 ajalla. SM-maratonilla käynnistyi ensi kauden Kalevan malja -pistekilpailu, jossa JKU ja HKV ovat nyt maratonin jälkeen jaetulla kärkipaikalla 18 pisteellä.

Kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=85168.

SAUL SM-maratonin tulokset https://live.eqtiming.com/58233#result:216307-0-1165996-1-1-