Kalevan malja ratkeaa SM-viesteissä viikonloppuna

TeamJKU lähtee Oulun SM-viesteihin 11.-12.9. 28 joukkueen voimin puolustamaan Kalevan maljaa ja nauttimaan kilpailemisesta joukkueena. JKU on tällä hetkellä Kalevan malja -pistekilpailussa toisena, johdossa olevaan Tampereen Pyrintöön on matkaa 20,5 pistettä. Lahden Ahkera on kolmantena 24 pistettä JKU:ta perässä. SM-viestit ovat seurojen yhteishengen näyttämö, kun samaan kilpailuun osallistuu 14-vuotiaista nuorista yleisen sarjan kärkiurheilijoihin.

Maajoukkueenkin luottoviestijuoksija Anniina Kortetmaa lähtee kauden viimeisiin kisoihin, SM-viesteihin, hyvällä tsempillä. ”Odotan innolla, että pääsee kisailemaan entiseen kotikaupunkiin Oulun Raattiin tutulle kentälle. Katsomossa on myös varmasti paljon tuttuja, mikä tuo oman ekstrajännityksen viesteihin. Viesteissä parasta on seuran sisäinen yhteishenki ja yhdessä tekeminen. Viestit tehdään aina joukkueena, joten niissä aina joko onnistutaan tai epäonnistutaan yhdessä tiiminä. Yksilöurheilijana on ”luksusta” päästä kisailemaan joukkueena.” Annina kertoo. Ouluun on ennustettu viikonlopulle noin 12 astetta lämpöä. Joten kysymys kuuluu, onko mukana viltti vai makuupussi. ”Mukana ei ole vilttiä eikä makuupussia vaan avaruuslakana pitämään paikat lämpimänä.” Anniina on selvästi testannut eri vaihtoehtoja edellisvuosien kisoissa.

Konkareiden lisäksi joukkueeseen mahtuu useita ensi kertalaisia niin sanottuja keltanokkia. Yksi yleisen sarjan keltanokka on Maija Jussila, joka kilpailee 23-vuotiaana ensimmäisissä SM-viesteissään. Maija aloitti syksyllä uudelleen yleisurheilun neljän vuoden tauon jälkeen.  ”Hyvällä ja odottavalla fiiliksellä lähdössä Ouluun. Odotan eniten tutustumista oma seuran juoksijoihin ja valmentajiin. Lisäksi odotan kauden viimeisiä juoksusuorituksia ja uusien piikkareiden kokeilua kisoissa,” kertoo Maija, joka sanoo luottavansa viltin lämpöön Oulussa.

Monen urheilijan kausi päättyy viikonloppuna SM-viesteihin, mutta osa kestävyysjuoksijoista juoksee SM-maratonin, joka juostaan Finlandia Marathonin yhteydessä 18.9. Jyväskylässä. Syyskuun SM-maratonia ei lasketa enää mukaan tämän vuoden Kalevan maljan -pisteisiin.

SM-viestien kisasivut https://www.oulunpyrinto.fi/kilpailutapahtumat/sm-viestit-11-12-9-2021/.

Artikkelikuva: Anssi Mäkinen