Kalevan kisojen lauantai

Lauantaina Viljami Kaasalainen juoksi hopealle miesten 400 metrillä ajalla 47,81. HIFK:n Eric Back voitti 47,63 ajalla. ”Lähdin kaikki tai ei mitään. Olen vieläkin sitä mieltä, että ihan sama olenko kakkonen tai kahdeksas. Jos ei kanna loppuun, niin sitten ei kanna. Olisi voinut mennä siis huonomminkin. Aiemmat juoksut on ollut tasaisia ja nyt mentiin riskillä. Ei voi tehdä ennätystä, jos ei lähde kovaa. Tämä oli vasta kauden kuudes nelkku.” Viljami mietti kisan jälkeen. Anniina Kortetmaa juoksi 100 metrillä hopealle ajalla 11,74. Valmentaja Petteri Jousteen mukaan reaktio oli hyvä, mutta kiihdytys ei ollut tänään paras. ”Maksimijuoksu kulkee, mutta tänään hävisin kiihdytyksessä mestaruuden. Onneksi sunnuntaina 200 metrillä kiihdytyksellä ei ole niin paljon merkitystä.” Anniina itsekin analysoi juoksuaan.

Sini Lällä palkittiin 178 ylityksestä puhtaalla sarjalla jaetulla pronssilla yhdessä Viivi Voutilaisen kanssa naisten korkeudessa. ”Värisuora nyt Kalevan kisoista ja SM-hallikisoista. Mitali on aina mitali. Tulos olisi saanut olla parempi. Vikassa yrityksessä oli nousuja, mutta olin rimalla kyljittäin.” Sini hieman harmitteli hyvää yritystä 181. Johanna Nieminen sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle tuloksella 171. Korkeuden mestaruuden vei Tampereen Pyrinnön Ella Junnila. Naisten 3000 metrin esteissä nähtiin uusi kuurojen ME, kun JKU:n Sara-Elise Ruokonen juoksi viidenneksi ajalla 10.30,53. Sara-Elise paransi ennätystään lähes yhdeksän sekuntia. Siitä huolimatta 10.30 alituksen jääminen niin lähelle jäi vielä hieman harmittamaan. Neljänneksi esteissä juoksi Venla Saari ajalla 10.30,07. ”Juoksu tuntu yllättävän helpolta, mutta esteet olivat vaikeita ja niissä jalat tuntuivat painavilta. Olisin voinut lähteä Moonan ja Emman peesiin, mutta jäin juoksemaan omaa juoksua.” Keniasta palannut Venla mietti ja kertoi, kuinka Ratinassa on vaikea hahmottaa kierrosvauhteja, kun vesieste on radan ulkopuolella.

Aino Pukkinen juoksi 400 metrillä uuden ennätyksen 53,37, mutta lauantain kovatasoisessa finaalissa aika riitti neljänteen sijaan Mette Baasin, Viivi Lehikoisen ja Milja Thuresonin jälkeen. Elmo Lakka sijoittui miesten 100 metrillä kuudenneksi ajalla 10,79. Sunnuntain finaaliin tiensä selvitti lauantaina 800 metrillä Heini Ikonen, 3-loikassa Roosa Mähönen ja Laura Koivisto, moukarissa Aada Koppeli ja 400 metrin aidoissa Heidi Salminen.