Eemil Helander 5000 metrin mestariksi

Eemil Helander juoksi mestariksi perjantaina Kalevan kisojen 5 000 metrillä ajalla 14.53,96. Alkuvauhti oli hölkkää ja Eemil joutui kärkeen, mutta ei kuitenkaan lähtenyt pitämään vauhtia. Kun maaliin oli matkaa neljä kierrosta Eemil nykäisi niin, että perässä pysyi vain Lahden Ahkeran Ossi Kekki. Kekki pysyi Eemilin perässä ja voitto ratkesi vasta loppukirissä, jossa Eemil oli tänään vahvempi. Valmentaja Ari Nummelan mukaan Eemil lähtee sunnuntaina haastamaan Topi Raitasta esteissä. 

Otto Kaario jätti viime viikonlopun Jukolan väliin ja keskittyi Kalevan kisoihin. Herkistely kannatti ja Otto sijoittui miesten 1500 metrillä neljänneksi ajalla 3.51,97 taivuttuaan loppusuoralla Lempäälän Kisa Yleisurheilun Aleksi Kivelälle. ”Vuoden paras kunto osui oikeaan paikkaan, mutta kolme oli kovempia tänään. Aika paljon tuli osumia matkalla juoksijoiden kanssa. Ainakin jäi nälkää huomiselle, että finaaliin pitää 800 metrillä juosta.” Otto kertoi ja sanatteli, että neljäs sija taitaa olla hänen yleisin sijoituksensa.

Nora-Julia Isoluoma aitoi 100 metrin aidoissa seitsemänneksi ajalla 14,26 pienen lähtösekoilun jälkeen. Nora-Julia paransi alkuerissä ennätyksensä lukemiin 14,15. Katri Niemistö juoksi naisten 10 000 metrillä kahdeksanneksi ennätyksellään 35.29,91. Finaaleihin itsensä selvitti perjantaina 400 metrillä Aino Pulkkinen ja Viljami Kaasalainen, korkeudessa Johanna Nieminen ja Sini Lällä.

Kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=84497