Kalevan kisat Tampereella 27.-29.8.

Ratinassa tapahtuu elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-29.8. kun Kalevan kisat järjestetään Tampereella. TeamJKU suuntaa Manseen 43 urheilijan joukkueella. Tänä vuonna mukaan mahtuu ensikertalaisia neljän urheilijan verran.

Tuplamitalistiksi?

Eemil Helander lähtee perjantaina 5000 metrin kisaan tilastoykkösenä, mutta HKV:n Eero Saleva on tilastoajoissa aivan Eemilin perässä. Eemilin kuntonäyttö Turun nuorten SM-kisoissa oli kuitenkin sen verran vahva, että usko Eemilin mestaruuteen on erittäin korkea. Toisen mitalin mahdollisuus on sunnuntaina 3000 metrin esteissä. Tilastokärki Topi Raitanen saapuu Ratinaan suoraan Timanttiliigasta, joten Eemil taitaa joutua vauhdinpitäjäksi ja Topi peesailee. Kestääkö Topin viimeisen kierroksen kiri vielä Pariisin kisan ja matkustamisen jälkeenkin? Anniina Kortetmaa on juossut tänä kesänä ennätysvauhtia niin 100 metrillä kuin 200 metrilläkin. 100 metrillä kovimman vastuksen tulee antamaan loukkaantumisesta kuntoutunut Lotta Kemppinen. 200 metrillä Anniina on tilastokärki, mutta loistavaan 400 metrin kuntoon päässyt Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas voi olla yllättävän kova luu myös 200 metrillä. Tuplamitalistiksi voisi nousta myös Elmo Lakka, joka juoksee lauantaina 100 metriä ja sunnuntaina 110 metrin aidat. Olisiko Elmo 100 metrillä jokeri? Aidoissa Liedon Parman Valtteri Kalliokulju taitaa olla JKU:n kolmoisvoiton esteenä, ellei Ilari Manninen ja Santeri Kuusiniemi vihdoin alita 14 sekuntia.

”Korkean paikan leiriltä” Tampereelle

U20 MM-kisoissa mestaruuden voittanut Heidi Salminen joutuu heti kovaan testiin, kun 400 metrin aidoissa mestaruudesta kamppailee HIFK:n Nea Mattila, joka on juossut tänä kesänä ennätyksekseen 57,41. Matkustus Keniasta Suomeen oli pitkä ja kisareissu kokonaisuudessaan raskas. Finaalipaikkaa tavoittelee U20 MM-kilpailijat Aada Koppeli moukarissa ja Arttu Peltola 100 metrillä. Venla Saari testaa kuinka paluu korkealta Keniasta sujuu suoraan kilparadoille. Venlalla on mahdollisuus Kalevan kisojen ensikertalaisena mahdollisuus taistella heti estemitalista. Esteissä JKU:n Sara-Elise Ruokosella, joka on jo tänä vuonna parannellut kuurojen Suomen ennätystä esteissä ja 5000 metrillä, on mahdollisuudet vähintäänkin pistesijaan.

Tiukka taistelu mitaleista

Viljami Kaasalainen starttaa 400 metrin kilpailuun tilastokärkenä. Mausteensa 400 metrin kisaan tuo perjantai-illan alkuerät. Kuka onnistuu juoksemaan energiaa säästäen ja palautumaan lauantain finaaliin? HIFK:n Erik Back vaanii Viljamin peesissä, eikä Gamlakarleby IF:n Filiph Johanssonkaan ole kaukana. Naisten korkeudessa Sini Lällälle on luvassa tasainen kilpailu Lahden Ahkeran Heta Tuurin kanssa hopeasta, mikäli Tampereen Pyrinnön Ella Junnila onnistuu säilyttämään alkukesän tasonsa ja pokkaamaan kultaa.

Näytönpaikka Kalevan kisoissa

”Kalevan kisat on monen urheilijan kesän päätähtäin ja JKU-joukkueen tärkeimpiä näytönpaikkoja. Taistelu Kalevan maljasta käy tiukkana ja senkin kannalta onnistuminen Tampereella on tärkeä. Jos rankingsijoitukset toteutuisivat tuloksina, nousisi JKU niukasti Kalevan maljan kärkeen.” JKU:n valmennuspäällikkö Otto Kilpi summaa odotuksia viikonlopulta.

JKU:n on ennen Kalevan kisoja ja SM-viestejä Kalevan maljassa neljäntenä Tampereen Pyrinnön, Turun Urheiluliiton ja Lahden Ahkeran jälkeen. Eroa johtavaan Pyrintöön on 45 pistettä. Viime vuonna JKU sai Kalevan kisoista 120 pistettä ja SM-viesteistä 91 pistettä, kun Pyrinnön vastaavat luvut oli 65 ja 57 pistettä. Pyrinnöllä on kotietu viikonlopun Kalevan kisoissa, joten kilpailu Kalevan maljasta tulee olemaan tänä vuonna erittäin tiukka ja tasainen. Kalevan malja -pistetilanne https://www.tilastopaja.eu/fi/db/seuraluokittelu.php?kausi=2021&ID=2

Aikataulu, urheilijalistat ja tulokset https://kalevankisat.fi/

Artikkelikuva: Ville Kangas