Eemil Helanderista Kalevan kisojen tuplamestari

Eemil Helander julistettiin 3000 metrin esteiden mestariksi sunnuntaina, kun ensimmäisenä maaliin juossut Topi Raitanen hylättiin ratarikon takia. ”Lähdin alkuun 8.33 vauhtia, jos Topi sattuisi putoamaan vauhdista. Puoliväliin tuli ihan hyvin, mutta sitten jalat loppu kesken ja esteet alkoivat tulemaan huonommin. Ensi viikonloppuna juoksen Ruotsi-ottelussa. Alustavasti voisin ajatella, että juoksisin 5000 metriä ja esteet. Ensi vuoden EM-kisoja ajatellen hyvät ajat Ruotsi-ottelussa olisi tärkeitä.” Eemil pohti estekisaa ja tulevan viikonlopun Ruotsi-ottelua. Ensi vuoden EM-kisoja ajatellen kovat ajat isommista kisoista auttaa rankingin kautta pääsemään viivalle. Jussi Eskola jätti kaikkensa radalla ja palkintona oli kahdeksas sija ja uusi ennätys 9.30,42.

Elmo Lakka juoksi 110 metrin aitojen mestariksi ajalla 13,77. Aika ei Elmoa miellyttänyt, mutta iloitsi seurakaveri Santeri Kuusiniemen onnistumisesta. Santeri aitoi hopealle uudella ennätyksellä 14,03. Ilari Manninen sijoittui finaalissa neljänneksi, 14,24, ja Juuso Peltola seitsemäs 14,77 ajalla. 400 metrin aidoissa Heidi Salminen juoksi pronssille ajalla 59,10. ”Jalat tuntui ihan ookoolle, mutta takki oli tänään tyhjä. Kenian MM-kisareissu oli niin onnistunut, että tämä kisa tuli liian nopeasti.” Heidi harmitteli. Pronssi oli Heidin ensimmäinen Kalevan kisa -mitali. Keniassa moukarin finaalissa heittänyt Aada Koppeli on kehittynyt kilpailijana ja heitti Kalevan kisojen finaalissa kahdesti yli 60 metriä parhaan tuloksen ollessa 60,88 ja sijoitus hienosti kuudes.

Anniina Kortetmaa voitti 200 metriltä pronssia 23,99. Kaarteen vastatuuli vei tällä kertaa Anniinan vahvuuden ja paukut eivät riittäneet 400 metrin juoksijoita vastaan enää loppusuoralla. Finaaliin päässyt Aino Pulkkinen joutui valitettavasti vetäytymään finaalista nilkassa olevien tuntemusten takia. Voiton vei Milja Thureson ja hopealle taisteli Mette Baas. Miesten 200 metrillä Viljami Kaasalainen oli viides 21,53 ajalla. Naisten 3-loikassa Roosa Mähönen ponnisti uuden ulkoratojen ennätyksen 12,61 ja sijoittui neljänneksi. ”Oli hyvä fiilis lähteä hyppään loikkaa. Karsinnassa oli jo kauden parhaita hyppyjä, niin finaaliin oli rento ja luottavainen olo. Loikkaaminen on tuntunut vaikealta kesällä, niin olen tosi tyytyväinen, että sain tasaisen sarjan ja piikkihypyllä vielä ennätyksen.” Roosa kertoi tyytyväisenä kisan jälkeen. Laura Koivisto sijoittui kahdeksanneksi 12,41 tuloksella.

Heini Ikonen joutui taipumaan viidenneksi naisten 800 metrillä ajalla 2.09,22. Finaalin aika, joka vielä viime vuonna olisi ollut Heinin ennätys, ei miellyttänyt enää alkukesän ennätysparannusten jälkeen. 5000 metrillä Sara-Elise Ruokonen paransi ennätystään yli 15 sekuntia aikaan 17.01,43 ja sijoittui vauhdikkaassa juoksussa kahdeksanneksi. JKU:n valmennuspäällikkö Otto Kilpi summasi Kalevan kisa sunnuntaina illalla. ”kisaviikonloppu oli odotetun tiukka. Joukkue osoitti hyvää taisteluhenkeä ja saavutti ennätyksiä ja mitaleja. Kalevan maljan osalta lähdetään viimeiseen taisteluun SM-viesteissä. Käännetään siellä malja voitoksi.” Ennen SM-viestejä JKU on Kalevan malja -pistekilpailussa toisena 335 pisteellä. Kärjessä on Tampereen Pyrintö 355,5 pisteellä.

Kaikki tulokse