Lauantain hyvä startti päättyi takareisivaivoihin

Lauantain ensimmäisenä hyppylajina kisattiin N22 sarjan pituushyppy. Tämä ikäluokka on ollut viime vuosina vahva hiekkalaatikolla ja sama meno jatkui tänäkin vuonna. Roosa Mähönen aloitti kisan vahvasti hypättyään heti ensimmäisellä hypyllä uuden ennätyksen 589. Roosa paransi vielä viimeisillä kierroksilla ennätyksensä lukemiin 593, jolla voitti hopeaa. ”Oli tosi hyvä fiilis hypätä ja hyvä kisa kaikin puolin. Iloinen olen ennätyksestä ja onnistumisesta oikeassa paikassa, mutta sopivasti jäi vielä hampaankoloon huomista varten”, sunnuntaina kisat jatkuvat Roosan osalta kolmiloikalla.  Gia Reinholm voitti JKU:lle toisen mitalin N22 pituudesta ponnistamalla pronssille tuloksella 578. Voiton vei Espoon Tapioiden Saara Keskitalo 617 tuloksella. Miesten pituudessa Kristian Peltola hyppäsi seitsemänneksi tuloksella 688.

N22 800 metrillä Heini Ikonen oli vielä loppusuoralle kaarrettaessa kiinni toisessa sijassa. Tällä kertaa Helmi Vuorimaan ja Kiia Keinosen loppukirit olivat liikaa ja Heini sijoittui viidenneksi ajalla 2.10,76 ja Siiri Rainio kuudenneksi ajalla 2.11,46. Naisten 800 metrin taso on ottanut tänä vuonna Sara Kuiviston peesissä valtavan harppauksen. Viime vuonna Kemissä 22-sarjan mitalit menivät 2.12,58, 2.12,67 ja 2.13,45 ajoilla.

Satasen finaaleissa nähtiin valitettava uusinta hallikaudelta, kun Konsta Alatupa loukkasi takareittään maaliintulossa. Konsta sijoittui M22 sarjan neljänneksi samalla ajalla, 10,57, pronssimitalistin kanssa. ”Kauden paras aika ja toiseksi paras aika ikinä. Pari metriä ennen maalia nappasi takareisi, varmaan kun lähdin kurottamaan maaliin. Ei nyt tunnu kumminkaan siltä, että kausi olisi tässä. Nuorten SM-halleissa meni samalla tavalla toinen takareisi ja siitä kuntouduin kuukaudessa ja tämä ei tunnu yhtä pahalta.”, Konsta mietti ensiavun jälkeen. Samankaltainen kohtalo oli N22 100 metrin finaalissa Sara Francisilla, joka tunsi kipua takareidessä jo juoksun aikana, mutta sinnitteli maaliin kuudentena ajalla 12,35. Juho Koivisto juoksi M19 100 metrillä seitsemänneksi ajalla 11,23.

Kaikki tulokset