Turun nuorten 19/22 SM-kisat paketissa

Viimeisenä kisapäivänä JKU:n mitalitiliä kartoitti tuplamestari Eemil Helander voitettuaan perjantain esteiden kaveriksi mestaruuden myös 5000 metriltä. 22-vuotiaat miehet juoksivat ensimmäiset 3000 metriä vuorovedolla tavoitteena pitää hieman vauhtia tuulisessa säässä, kun kärkiporukka oli pienentynyt kolmeen juoksijaan Eemil lisäsi reippaasti vauhtia, samalla kun sade piiskasi stadionia. Eemilin vauhdinlisäys oli muille liikaa ja Eemil karkasi mestaruuteen ajalla 14.21,26. Naisten 5000 metrillä Sara-Elise Ruokonen sijoittui toiseksi ja hänestä tuli kisojen tuplahopeamitalisti sen myötä. ” Olen tyytyväinen, että pystyin ennätykseen omalla vedolla. Ensimmäinen 600 metriä oli hidasta ja mietin, että lähtisikö vetämään vai ei. Lähdin kärkeen, kun halusin juosta uutta ennätystä.” Veto onnistui ja tuloksena oli oma ennätys 17.17,18, vain Emma Katajalaakso pysyi Sara-Elisen perässä. Tällä kertaa Emman loppuveto oli kovempi ja hän juoksi peesistä voittoon.

N19 seiväshypyssä Fiinu Puustinen paransi reilu viikko sitten hyppäämään ennätystään pari senttiä tulokseen 372. Tiukassa kilpailussa Fiinu voitti hopeaa Miisa Koskiahon kanssa puhtaalla pöytäkirjalla.  Kisan voiton vie Silja Andersson tuloksella 390. ”Kisan alkua lykättiin, kun satoi kaatamalla. Verkan aloitin puoli yhdeltätoista ja kisa alkoi vasta puoli yhden maissa. Verkkahypyt eivät olleet oikein hyviä, mutta kisassa pääsin joka korkeuden ensimmäisellä. Seipäiden vaihdot suju tänään hyvin. Olin yllättynyt, että hyppy kulki niin hyvin.” Fiinu iloitsi hyvää kisaa. Seuraava seiväskisa Fiinulla on Tampereen Kalevan kisoissa kahden viikon kuluttua.

N22 sarjan 3-loikassa Laura Koivisto hyppäsi nousujohteisen sarjan, joka huipentui kuudennen kierroksen ennätykseen 12,53. Tuolla tuloksella Laura sijoittui kolmanneksi. ”koko kesän olen tiennyt, että siellä on tulossa pitkiä hyppyjä, mutta en ole saanut niitä mitattua. Olen nyt tosi tyytyväinen, että onnistuin oikeassa paikassa. Hyvin sytty tuolle kisalle, kun käytiin ihan senttipeliä heti neljännestä kierroksesta lähtien. Hyvä ja ennen kaikkea helpottunut fiilis kaiken kaikkiaan ja odottaa vielä pidempiä hyppyjä.” Laura kertoo kisan jälkeen. Roosa Mähönen sijoittui kolmiloikan neljänneksi tuloksella 12,38. 22-vuotiaiden miesten loikassa Juho Nieminen loikki neljänneksi tuloksella 14,00. N19 3-loikassa Riikka Savolainen hyppäsi 11,82, joka olisi ollut hänen uusi ennätys ellei tuulta oli ollut liikaa, +2,8.

Nuorten 19/22 SM-kisoista JKU:n Kalevan malja -pistetili karttui yhteensä 83 pisteellä. Tänä vuonna kilpailu Kalevan maljasta tulee olemaan todella tiukka. Erityisesti Kalevan kisat ja SM-viestit nousevat isoon rooliin lopputuloksen kannalta.