Nuorten SM-kisat käyntiin Turussa

Perjantai-iltapäivä käynnistyi JKU:laisten osalta mukavasti, kun ensiksi Sara-Elise Ruokonen juoksi N22 sarjan 3000 metrin esteiden hopealle ajalla 10.52,57. Vain hetkeä myöhemmin Eemil Helander voitti kultaa M22 3000m esteistä ajalla 8.59,55. ”Voitto oli tänään tavoitteena. Samuelin kanssa sovittiin, että pidetään vähän vauhtiakin. Kalevan kisoissa isommat tavoitteet sitten kahden viikon päästä. Sunnuntaina juoksen täällä vielä 5000 metriä.” Eemil kertoi.

Johanna Nieminen hyppäsi N19 korkeushypyssä uuden ennätyksen 172 ja vei sillä mestaruuden. Viimeisissä yrityksissä 174 meinasi tulla vähän kiire, sillä Johannan seuraava laji, pituuden karsinta, oli juuri alkamaisillaan. Valitettavasti pituus jäi tänä viikonloppuna karsinnan kolmeen hyppyyn, sillä merkkijuoksun kanssa oli hieman haasteita korkeuden jälkeen. Heini Ikonen juoksi N22 1500 metrillä hopealle ajalla 4.32,99. Viola Westling vei mestaruuden ennätyksellään 4.31,73.

Pika-aidoissa Nora-Julia Isoluoma voitti ensimmäisen ulkoratojen SM-mitalinsa. Nora-Julia kurotti N22 100 metrin aitojen pronssille ajalla 14,35. ”Ei mikään hyvä juoksu. Se oli semmoinen tasainen juoksu ja sillä tuli mitsku. Toivottavasti loppukaudesta juoksisin vielä enkan tuntumaan”, Nora-Julia analysoi. M22 sarjassa Juuso Peltola aitoi hopeaa 110m aidoista ajalla 14,62. ”En oikein ole tyytyväinen. Tänään jäi kaivelemaan isosti. Päivän vire oli huono. Intti on vähän sotkenut valmistautumista”, Juuso pohti ja lupaa olla Kalevan kisoissa vireessä.

Mitalien lisäksi JKU:lle tuli kaksi nelossijaa, kun Joonas Tikkanen juoksi M19 sarjan 400 metrillä uuden ennätyksen 50,05 ja sijoittui sillä neljänneksi. M19 pika-aidoissa Juho Koivisto paransi ennätystään reilut kaksi kymmenystä aikaan 14,69 ja sijoittui tasaisessa kamppailussa neljänneksi.