TeamJKU Turus

Nuorten 19-22 SM-kisat järjestetään 13.-15.8. Turussa. JKU:sta nuorten SM-kisoihin matkustaa 33 urheilijan joukkue. Joukkueen kokoa hieman verottaa ensi viikolla järjestettävät U20 MM-kisat Nairobissa, jonne JKU:sta perjantaina 13.8. matkustaa Heidi Salminen, Aada Koppeli, Venla Saari ja Arttu Peltola.

Mielenkiinnolla kannattaa seurata U23 EM-kisojen nelosen Eemil Helanderin vauhtia 5000 metrillä ja 3000 metrin esteissä. Naisten puolella katse kiinnittyy Sara-Elise Ruokoseen, joka on tällä kaudella parantanut 5000 metrillä ennätyksensä jo lukemiin 17.20,21 ja esteissä 10.39,42. 800 metrillä nähdään tuttu kilpailupari Heini Ikonen vastaan Turun Urheiluliiton Viola Westling. 1500 metrillä Heini Ikonen ja Siiri Rainio saavat vastaansa Emma Katajalaakson ja Reetta Jorosen. Hyppylajeissa monta JKU:n urheilijaa, kuten Gia Reinholm, Roosa Mähönen, Laura Koivisto, Juho Nieminen, Kristian Peltola, Fiinu Puustinen, Johanna Nieminen ja Riikka Savolainen, on mukana mitalitaistelussa ja mestaruuskin on useammalle mahdollinen. Pikajuoksuissa Konsta Alatuvalla ja Joonas Tikkasella on mahdollisuudet mestaruustaistoon. Aidatulla suoralla U23 EM-kisaurheilija Juuso Peltola puolustaa viime vuoden Suomen mestaruutta ja Nora-Julia Isoluoma tavoittelee ensimmäistä ulkoratojen SM-mitalia.

Ennen 19-22 SM-kisoja JKU on Kalevan maljassa  kolmantena 29,5 pistettä kärjessä olevaa Turun Urheiluliittoa perässä. Nuorten SM-kisaviikonloppu on Kalevan maljan kannalta tärkeä, sillä viime vuonna nuorten SM-kisoista JKU sai peräti 162 pistettä. Kemissä järjestetyissä nuorten SM-kisoissa natsasi viime vuonna lähes kaikki ja se oli oikea supervuosi nuorissa. Muutamien loukkaantumisten ja nuorten MM-kisaurheilijoiden poissa ollessa samanlainen pistepotti Turussa vaatisi kaikkien urheilijoiden venymistä.

Kisasivut ja lähtölistat https://www.turunurheiluliitto.fi/yleisurheilu/sm19-22/