Ensimmäinen nuorten SM-kisaviikonloppu saatu päätökseen

JKU:n mitalisaldona 16/17 SM-kisoista oli seitsemän mitalia ja saman verran tuli vielä sijoituksia kahdeksan parhaan joukkoon. JKU:n jalkapallomaalivahtivahvistus Nanna Leivonen kävi heittämässä kauden avauskilpailun SM-kisoissa. ”Kisoissa tavoitteena oli heittää mitaleille ja tehdä ehjä kisa loukkaantumisen kanssa. Suoriuduin mielestäni todella hyvin. Heitin hyvän sarjan ja kultamitalikin tuli”, Nanna iloitsee ja varmisti samalla itselleen tälle kaudelle myös vähintään toisen keihäskisan, joka on Ruotsi-ottelussa. Sillä tulos 50,88 oli SM-kisojen pisin heitto ja kaksi parasta kuittaa itselleen nuorten Ruotsi-ottelu paikan.

N16 seipäässä käytiin tasainen kilpailu, jossa JKU:n Jenna Tuomaala oli vahvoilla ylitettyään 340 ensimmäisellä yrityksellä. Voiton vei Tuuli Järvinen ja Jenna voitti hopeaa samalla tuloksella pronssimitalistin ja kisan neljänneksi sijoittuneen urheilijan kanssa. ”Tavoitteena oli päästä mitalisijalle ja tehdä mahdollisesti uusi oma ennätys, mutta tällä kertaa enkka jäi tekemättä. Sijoitukseen olen tosi tyytyväinen. Oman enkan tekemiseen olisi tarvinnut isompia seipäitä”, Jenna analysoi seiväskisaa.

Luukas Kontro juoksi sunnuntaina M16 sarjan tuplamitalistiksi ja otti perjantain 3000 metrin kullan kaveriksi 1500 metriltä hopeaa ajalla 4.10,24. ”Lähdin tavoittelemaan tietenkin kultaa varsinkin 3000 metriltä, 1500 metriä meni varsin hyvin vaikka tuli hopea. Tyytyväinen olen. Suoriutuminen oli parasta mahdollista, vaikka nenä oli hieman tukossa koko viikonlopun. Palauduin hyvin perjantailta. On kannattanut kiertää yhdeksän kuukautta Jyväsjärveä. Iso kiitos Ari Nummelalle, joka otti minut valmennettavaksi lokakuussa! Ilman häntä ei oltaisi tässä”, Kontro kiitteli valmentajaansa kisojen jälkeen.

10-ottelija Joonas Lapinkero kiersi 400 metrin aidatun ratamatkan ajassa 55,31 ja voitti M17 sarjassa hopeaa. ”Tavoitteena oli saada hyvä kisa ja tuntumaa valmistavana otteluun, koska on ollut selän kanssa ongelmia, niin ei ole oikein pystynyt vähään aikaan juoksemaan. Lähdin juoksemaan vahingossa 13 askeleen rytmillä, vaikka oli tarkoitus lähteä 14 askeleen rytmillä. Se kostautui sitten loppusuoralla, mutta onneksi sain pidettyä toisen sijan.” Joonas kertasi kisan kulkua.

Kokkolassa 14/15 SM-kisojen päätöspäivänä Tommi Järvenpää voitti kultaa ja Lauri Lakanen pronssia. Yhteensä Kokkolasta Jyväskylään tuotiin 10 mitalia.

Kaikki tulokset SM 16/17 

Kaikki tulokset SM 14/15 

Ensi viikonloppuna vuorossa on 19-22-vuotiaiden SM-kilpailut Turussa.