Nuorten EM-rajoja rikki heti kauden avauksessa Harjulla

Kesän 2021 ratakausi on saatu käyntiin ja heti Harjulla nähtiin kovia tuloksia ja nuorten EM-kisarajojen rikkomisia.

Loistavasti kisakauden 2021 aloittanut Venla Saari rikkoi ensimmäisessä ratakisassaan 5000 metrillä nuorten U20 EM-kisarajan ajalla 16.57,92. ”Meni paremmin kuin suunniteltiin. Alisa veti 1800 metriin asti. Oma veto tuntui yllättävän hyvältä ja loppua kohti vauhti kiihtyi.  Kokeilen vielä kesäkuussa esteitä. Motonet GP:ssä vuorossa ”pikamatka” 1500 metriä”, Venla kertoo.

Erittäin mukavan paluun kilparadoille teki loukkaantumisen jälkeen Janette Niemi, joka juoksi Harju Cupissa 600 metriä. ”Tuntee taas juoksevansa. Yllättävän hyvin loppu irtosi. Etukäteen mietin miten loppu tulee, kun pisimmät treenivedot on ollut 300 metriä. Vuosi sitten olin kisoissa keppien kanssa. Tämä oli vähän testi, että miten jalka kestää. Motonet GP:ssä varmaan 1500 metriä ja sitten toivottavasti kasille. Tavoitteena perustason palauttaminen ja sitten kohti ennätyksiä,” jutteli helpottunut Janette. Ennätys parani kolme sekuntia aikaan 1.32,59. Kisan voitti Turun Urheiluliiton Viola Westling ajalla 1.31,19, toiseksi tuli Lahden Ahkeran Veera Perälä, 1.31,35, ja kolmanneksi JKU:n Heini Ikonen ennätyksellään 1.32,15.

Miesten 300 metrin voiton vie Viljami Kaasalainen ajalla 34,11. ”Siihen nähden keitä oli vierellä, meni hyvin, kun voitin, mutta aika oli paska. Takareidet tuntuivat kireältä ja se varmaan vaikutti kaarrejuoksuun. Loppu kyllä kangistu, vika 50 metriä tuntu ikuisuudelta,” kuittasi Viljami 300 metrin jälkeen ja kauhisteli jo etukäteen miltä ensi viikon Motonet GP:ssä juostavan 400 metrin jälkeen tuntuu.

Harjun olosuhteet todistettiin jälleen kilpailukykyisiksi kun Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen hätyytteli 80 metrin rajaa keihäässä tuloksella 79,11. Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö hyppäsi pituutta 612, Esbo IF:n Saga Andersson hyppäsi 612, joka ylittää nuorten EM-kisarajan, JKU:n Konsta Alatupa juoksi 150 metriä 16,06, HIFK:n Viivi Lehikoinen puski navakkaan vastatuuleen 150 metriä 17,95, Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää juoksi 3000 metriä 8.15,12 ja illan huipensi vielä Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baasin 300 metriä aikaan 38,00. Kaikki tulokset https://live.tuloslista.com/9081#rid196505.

Eemil Helander aloittaa ratakauden 27.5. Briteissä, jossa hän juoksee 3000 metrin esteet mielessään U23 EM-kisaraja. Alle 23-vuotiaiden EM-kisat siirtyivät kuluvalla viikolla Norjan Bergenistä Tallinnaan. Tänä kesänä siis molemmat nuorten arvokisat kilpaillaan Tallinnassa.

Kilpailukausi jatkuu heti ensi viikolla, kun keskiviikkona 2.6. Harjulla järjestetään Motonet GP -kilpailu, joka aloittaa yleisurheilukesän vauhdikkaasti. Kilpailemassa on kovin kotimainen kärki ja muutamat ulkomaalaiset kirittäjät. Rajoitettu erä pääsylippuja on myynnissä https://www.motonetgp.fi/jyvaskyla/. Viime vuonna liput myytiin loppuun ennakkoon, joten toimi nopeasti ja varmista paikka itsellesi live-katsomossa. Kisat näytetään YLE TV2 2,5 tunnin lähetyksenä, jos et pääse paikalle.