SM-maastoista mestaruus Eemil Helanderille ja N22 joukkueelle

Eemil Helander pisti M22 sarjan kuudella kilometrillä vilkun päälle reilu kaksi kilometriä ennen maalia, kiilasi kärkeen ja repi eroa ylämäessä Mika Kotirantaan ja Wilho Hautalaan. Eemil onnistui pitämään eron takana tuleviin viimeisillä kilometrillä ja pokkasi mestaruuden. ”Oli tosi mukava päästä avaamaan juoksukausi maastojen merkeissä. Juoksu tuntui alkumatkasta helpolta ja uskalsin yrittää toisen kierroksen lopussa karkuun muilta. Se riitti maaliin asti ja mestaruuteen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän ratakautta ja entistä kovempia vauhteja. Onnittelut myös muille JKU:n menestyjille ja itsensä ylittäneille”, Eemil kertaa kisafiiliksiä.

N22 sarjan neljällä kilometrillä Heini Ikonen aloitti rohkeasti kärkiporukoissa yhdessä Sara-Elise Ruokosen kanssa. Viola Westling lähti pitämään vauhtia ja porukka venyi nopeasti letkaksi. Heini onnistui pysymään kärkikamppailussa ja sijoittui Violan jälkeen hopealle. ”Alku oli helppoa, mutta viimeinen kilometri raskas. Treenit ovat menneet hyvin, niin odotin hyvää juoksua mutta mitali tuli ehkä vähän yllätyksenä. Tosi tyytyväinen voi siis olla”, Heini summasi päivän kisan. Sara-Elise roikkui pitkään neljäntenä, mutta nousi vahvalla loppukirillä Sini Tirrin ohi kolmanneksi. Siiri Rainio täydensi JKU:n menestyksen sijoittumalla kuudenneksi ja JKU:n kolmikko voitti N22 sarjan joukkuekilpailun.

N19 sarjassa JKU:n Venla Saari juoksi hopealle Lahden Ahkeran Ilona Monosen perässä. Tämä oli toinen hopea Venlalle tänä keväänä. ”Ihan hyvä fiilis oli juosta ja tosi kiva kisa”, Venla kertoo. 10 kilometrin sekajoukkuekilpailussa JKU:n joukkue Juho Ylinen, Elina Heikkinen ja Miika Takala/Katri Niemistö palkittiin pronssisella mitalilla. Miesten 10 kilometrillä Juho puristi sijalle 8. ja Miika sijalle 13., joka oli sama sijoitus kuin naisten kilpailussa Katrilla. Elina juoksi naisten kilpailussa sijalle 11. Sekajoukkuekilpailussa joukkue muodostuu sijoitusten perusteella joko kahdesta naisesta ja yhdestä miehestä tai kahdesta miehestä ja yhdestä naisesta.

Luukas Kontro joutui vielä taipumaan vuotta vanhemmille nuorille miehille M17 sarjassa tänä keväänä maastoissa. Luukas sijoittui neljänneksi parhaana 2005 syntyneenä 17-sarjalaisena. N17 joukkuekilpailussa JKU:n joukkue, Kiia Paavola, Ida-Sofia Simola ja Minka Lindeqvist, sijoittui neljänneksi.