SM-maastot sunnuntaina 9.5. Joensuussa

Joensuun SM-maastoihin on ilmoittautunut yhteensä 507 urheilijaa, joista 22 edustaa Jyväskylän Kenttäurheilijoita. Lähtöviivalle asettuu muun muassa viime vuoden maastojen omien ikäluokkien mestarit Eemil Helander ja Luukas Kontro sekä vuoden 2018 T15 mestari Venla Saari, joka juoksi muutama viikko sitten maantiellä toiseksi N19 sarjassa. SM-maastot juostaan Joensuun Laulurinteellä, joka saattaa olla joillekin tuttu Ilosaarirockista. Maastoissa kierretään kahden kilometrin reittiä, josta 1,5 kilometriä reitistä on kovapohjaista ulkoilureittiä ja 500 metriä nurmea. Tilastonikkari Esa Kaihlajärvi kaiveli SM-maastoja varten hieman vanhoja tuloksia ja laski, että JKU on saavuttanut maastoissa tähän mennessä 10 henkilökohtaista mestaruutta. Sunnuntaina nähdään, saadaanko tähän tilastoon uusia lukuja.

 Reitti, aikataulu, ilmoittautuneet ja kisainfo.