Neljä JKU:n urheilijaa alitti EM-kisojen tulosrajan, Nooralotta juoksi 60m aitojen SE:n

Poikkeusajoista huolimatta Jyväskylässä on ollut syksyn ja talven aikana hyvät urheiluolosuhteet moneen muuhun paikkaan verrattuna ja tämä näkyy tällä hetkellä kärkiurheilijoiden huipputuloksina. Jyväskylässä kilpailtiin tammikuussa kahdet pienimuotoiset Hipposhallin kutsukilpailut, joiden osallistumisoikeus oli rajattu vain Keski-Suomen ja Jyväskylän yleisurheilukeskuksen urheilijoille. Heti ensimmäisissä kilpailuissa 24.1. nähtiin kaksi EM-kisojen tulosrajan alitusta, kun Elmo Lakka juoksi uudeksi 60 metrin aitojen ennätyksekseen 7,64. Ennätykseen venyi Elmon tavoin Ilari Manninen ajalla 7,87. Ilari alitti ensimmäistä kertaa urallaan aikuisten arvokisojen tulosrajan.

Kuva: Nooralotan Instagram

Nooralotta Neziri avasi hallikauden perjantaina 29.1. Karlsruhessa Saksassa. Alkuerissä Nooralotta juoksi heikolla alkukiihdytyksellä todella hyvän ajan 8,01, joka alittaa EM-rajan selkeästi. Finaalissa lähtö sujui paremmin ja viimeiset aitavälit Nooralotta oikein liisi ja voitti finaalin uudella Suomen ennätyksellä 7,92. Nooralotta paransi hänen ja Reetta Hurskeen nimissä ollutta Suomen ennätystä peräti viisi sadasosaa. Seuraavan kerran Nooralotta kilpailee 5.2. Berliinissä.

Hipposhallin toisessa kutsukilpailussa 30.1. nähtiin jälleen kaksi EM-rajan alitusta. Anniina Kortetmaa juoksi 60 metrin alkuerässä 7,39 ja alitti EM-kisarajan. Finaalijuoksun Anniina otti vähän varman päälle, sillä takareisi tuntui kireältä, mutta silti aika oli hyvä 7,43. Ilari Manninen osoitti varmuutta, sillä hän juoksi aidat jälleen 7,87. Toisessa juoksussa lähtö ja eka aita tulivat todella hyvin, jopa niin hyvin, että Ilari ei pysynyt juoksun mukana ja kolhaisi pahasti kakkosaitaa. Juoksun alku antoi myrskyvaroituksen, että vieläkin kovempaa aikaa on tulossa, kunhan Ilari saa kisajuoksuja alle.

Keski-Suomesta EM-rajan on alittanut myös Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne 1500 metrillä juostuaan sunnuntaina 3.44,57. Nämä loistavat kauden avaukset osoittavat, että Jyväskylä on sloganinsa mukaan Liikuntapääkaupunki. Yleisen sarjan urheilijat kiittävät kaupunkia harjoitteluolosuhteista uusilla ennätyksillä. Toivottavasti uudet rajoitukset purevat kahdessa viikossa ja myös nuoremmat urheilijat pääsisivät pian taas kokemaan onnistumisen tunteen tehdessään uusia ennätyksiä kilpailuissa.