TeamJKU oli timantin kova SM-viesteissä

TeamJKU saavutti Kotkan SM-viesteissä 13 mitalia. ”JKU on vahva juoksuseura, jolle SM-viestit on hyvä kilpailu ja samalla se toimii tasonmittarina. Menestystä tulee tasaisesti aita-, pikajuoksu, nopeuskestävyys- ja kestävyysviesteistä laajalla rintamalla. Tänäkin vuonna saatiin mitaleja jokaisesta ikäluokasta ja sekä naisille, että miehille. Se on meidän vahvuus seurana.” JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni summaa SM-viestit ja niiden merkityksen seuroille.

Mestaruuteen ylsi lauantaina N 4x100m viestijoukkue, Sanni Mahonen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri, ajalla 45,22. Samalla JKU valtasi seurajoukkueiden kaikkien aikojen top 10 kokonaan itselleen, eli seurajoukkueiden 10 parasta aikaa ovat kaikki JKU:n naisten pikaviestijoukkueiden juoksemia. Mestaruuteen juoksi M19 4x100m joukkue ajalla 42,17. Joukkueessa juoksi Kristian Peltola, Arttu Peltola, Juuso Peltola ja Jonatan Kinnunen. ”Helppo oli hoitaa homma kotiin, kun pojat teki hyvää työtä”, joukkueen ankkuri Jonatan kuvasi suoritusta. Kultaa voitti myös N17 3x800m joukkue, Christine Kuusisto, Venla Saari ja Heidi Salminen. Nuoret naiset juoksivat tuulisessa ja sateisessa säässä kelpo ajan 7.14,58. Sunnuntaina mestaruuteen juoksi M19 4x100m aitaviestijoukkue, Kristian Peltola, Juuso Peltola, Dani Lirkki ja Arttu Peltola, ajalla 54,46. M17 aitajoukkue Juho Koivisto, Lassi Nalkki, Joonas Lapinkero ja Veeti Lettojärvi pääsivät tuulettamaan Suomen mestaruuden lisäksi SE:tä. Aiemminkin JKU:n hallussa ollut SE parani kahdella sadasosalla lukemiin 52,62. N17 4x300m joukkue tyylitteli mestaruuteen joukkueella Pihla Tiihonen, Amanda Kulju, Iida Pajunen ja Heidi Salminen. Joukkue juoksi finaalissa 2.42,32.

Lauantaina hopeisella mitalilla palkittiin JKU:n miesten medley-joukkue armottoman taistelun jälkeen, 10.04,64 loppuajalla. Otto Kaario juoksi 1200m avausosuuden, Pietari Valoranta vei kapulaa 400m, Jussi Eskola puristi 800m ja Eemil Helander taisteli 1600m. SM-viestien historiassa juostiin ensimmäistä kertaa sekaviesti. JKU:n 4x1500m sekajoukkue sijoittui toiseksi ajalla 17.05,54 joukkueella, jossa juoksi Otto Kaario, Heini Ikonen, Eemil Helander ja Alisa Virtanen.

Pronssille taisteli M 4x100m joukkue, Jesse Väyrynen, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Viljami Hietaharju, ajalla 41,35. T15 4x100m joukkue, Noora Salmi, Pihla Tiihonen, Siiri Kihlman ja Iida Pajunen, pinkoi pronssille ajalla 48,78. Sunnuntaina pronssille juoksi N 4x400m viestijoukkue, Siiri Rainio, Nooralotta Neziri, Anniina Kortetmaa ja Aino Pulkkinen, ajalla 3.48,90. 19-vuotiaat nuoret miehet puristivat kolmanneksi 3.30,32 ajalla 4×400 metrillä. Kapulaa kuljetti Kristian Peltola, Dani Lirkki, Arttu Peltola ja Jonatan Kinnunen. N17 4x100m aitajoukkue aitoi kolmanneksi, 57,80. Joukkueessa juoksi Amanda Kulju, Alisa Seilonen, Heidi Salminen ja Riikka Savolainen.

SM-viestien kaikki tulokset.