SM-viestit huipentavat yleisurheilukesän radalla

TeamJKU lähtee 27 joukkueen voimin SM-viesteihin Kotkaan. SM-viestit ovat yksilölajin yhteisöllisyyden näytös. SM-viestien järjestäminen syksyllä kauden lopussa mahdollistaa useamman urheilijan urakoinnin ja heittäytymisen happomatkoille. ”Mun mielestä tää on tosi toimiva kokonaisuus kauden loppuun just sen takia, että ammattiurheilijanakin silloin on mahdollisuus päästä kokeilemaan itelle vähän uusia juttuja. En olisi muutama vuosi sitten uskonut, että tulen juoksemaan 400 metriä! Kun on hyvä yhteishenki, niin mitäpä sitä ei tekisi joukkueen eteen ja sitä mulle 400 metriä tosiaankin on”, Nooralotta Neziri kiittelee SM-viestien ajankohdan vaihtoa heinäkuun alusta syyskuun puoliväliin.

Tänäkin vuonna TeamJKU:n SM-viestijoukkueista löytyy useampi ensikertalainen, joille järjestetään tiimipalaverin yhteydessä legendaarinen keltanokkakaste. Yksi ensikertalaisista on 18-vuotias Kerttu Kinnunen, joka palasi yleisurheilun pariin viime syksynä neljän vuoden tauon jälkeen lopetettuaan telinevoimisten. ”Oon kyllä tosi innoissani päästessäni kisaamaan, vaikka tietenkin jännittää aika paljon, kun nää on vasta mun ekat SM-viestit”, keltanokka Kerttu Kinnunen kertoo.

JKU oli viime vuonna SM-viestien paras seura Kalevan malja -pisteissä laskettuna. Tavoite on tänä vuonna puolustaa SM-viestien parhaan seuran titteliä. Monet kärkiurheilijat, niin JKU:n kuin muidenkin seurojen, ovat tänä vuonna hioneet kuntoaan SM-viesteihin saakka ja ennuste on, että taso viesteissä tulee olemaan kiven kova. JKU:n viestijoukkueiden vaihtojen tulee osua nappiin, jotta mestaruudet mahdollistuvat. JKU:n viestijoukkueet ovat hioneet vaihtoja jo kesäkuusta lähtien ja niitä on viilattu vielä kisaviikollakin. 19-vuotiaat miehet juoksivat pikaviestin heinäkuun alussa Jyväskylän Motonet GP:n yhteydessä. ”Fiilikset on odottavat ja innoissaan lähetään koko viestijoukkueella kaataa muita joukkueita”, Juuso Peltola M19 viestijoukkueesta kertoo.

Moni urheilija päättää kesän kilpailukauden SM-viesteihin, mutta kestopuolen urheilijoilla on vielä edessä SM-maastot, -maraton, -maantiekävelyt ja -maantiejuoksut.

SM-viestien kotisivut https://www.smviestit2020.fi/