JKU:n Kalevan kisojen mitaliennätys uusiksi, 10 mitalia Jyväskylään

Naisten 200 metrillä Anniina Kortetmaa kiihdytti parhaiten kaarteeseen ja voitti mestaruuden 23,74 ajalla. ”Alkuerä juoksu tuntu hyvältä, mutta tiesin, että siinä on neljä tosi lähekkäin. Tiesin, että kaikki voiton ja nelossijan väliltä oli mahdollista. Juoksen mielessä kaarteen ennen kisaa, niin finaalissa kaarre tuli just niin kuin mielessäkin. Loppu vähän kanttas, mutta tänään se ei haitannut. Taiteluvoitto! Kannattaa taistella”, Anniina iloitsi viikonlopun toista mitalia. Aino Pulkkinen sijoittui 200 metrillä seitsemänneksi ajalla 24,67. Miesten 200 metrillä eilisen satasen voittaja Viljami Kaasalainen juoksi neljänneksi ajalla 21,49. Ilari Manninen sijoittui 200 metrin finaalissa seitsemänneksi 22,05 ajalla. Alkuerässä Ilari juoksi ennätyksekseen 21,69.

Naisten 3000 metrin esteissä Alisa Virtanen sijoittui toiseksi uudella ennätyksellään 10.27,15. ”Lähdin tavoittelee 10.35 aikaa ja olin koko ajan ihan hyvin aikataulussa ja vikalla kierroksella sain puristettua siitä vielä kahdeksan sekuntia. Hopeeta lähdin hakemaan ja sen sain. Olen kyllä tyytyväinen. Ensi viikonloppuna nuorten SM-kisoissa esteet, 800 ja 3000m”, Alisa iloitsi kilpailun jälkeen. Oona-Mari Hakulinen sijoittui kahdeksanneksi kauden parhaalla ajallaan 10.58,99. Miesten 3000 metrin esteissä Eemil Helander kävi kovaa taistelua mitaleista, mutta joutui tällä kertaan taipumaan loppukirissä neljännelle sijalle. Eemil juoksi kuitenkin uuden ennätyksen 8.58,70.

Naisten 400 metrin aidoissa Heidi Salminen alitti ensimmäistä kertaa minuutin haamurajan ja korjasi ennätyksekseen 59,58 ja sijoittui neljänneksi. Naisten 3-loikan finaalissa Roosa Mähönen paransi ennätystään 20 senttiä ja sijoittui tuloksella 12,60 viidenneksi. Miesten pituushypyssä Julius Toivola ponnisti kuudenneksi 7,05 kantaneella hypyllä. Naisten 800 metrillä Heini Ikonen taipui seitsemänneksi ajalla 2.14,25.

JKU voitti viikonlopun aikana yhteensä kymmenen mitalia, kolme kultaista, kuusi hopeaa ja yksi pronssi. Mitaliennätyksen lisäksi JKU teki seuran uuden Kalevan malja -piste-ennätyksen, 120 pistettä. JKU nousi viikonlopun ansiosta Kalevan malja -pistekilpailun kärkeen.