TeamJKU lähtee valloittamaan Turkua 50 urheilijan joukkueella

Viikonloppuna 13.-16.8. kilpaillaan Kalevan kisat Turussa. Joukkueen koko on tänäkin vuonna ennätyssuuri, jopa 50 urheilijaa. TeamJKU:n konkari Kalevan kisoissa on Juuso Sillanpää, jolle nämä ovat jo 19. kisat. JKU:n joukkueessa on mukana 10 ensikertalaista.

Onnistuuko JKU yllättämään torstain kestomatkoilla?

Torstaina käydään vain kaksi loppukilpailua, naisten 5000 metriä ja miesten 10 000 metriä. Katri Niemistö voisi olla naisten 5000 metrillä valmis yllättämään vähintäänkin pistesijalla. Kiekaran ja Peiposen takana on yllättävän tasainen porukka. Katri on juossut tänä kesänä nousujohteisesti ja parantanut ennätystään 5000 metrillä jo lähes 20 sekuntia. Mielenkiinnolla kannattaa seurata kuinka Antti Leskisen valmentama Katri Niemistö onnistuu torstaina. Miesten 10 000 metrillä Jaakko Nieminen ja Juho Ylinen lähtevät tavoittelemaan pistesijaa.

Joko nyt kaikki osuisi kohdilleen?

Perjantai on Kalevan kisoissa suuria odotuksia täynnä. Naisten 100 metrin aitajuoksussa toivotaan Nooralotta Nezirille nappijuoksua. Kesän aikana jossain kisassa alkukiihdytys on toiminut, toisessa taas aitavälit ovat kulkeneet ennätysvauhtia, josko nyt kaikki loksahtaisi kohdilleen. Samaa kohdilleen loksahtamista toivotaan JKU:n nuorelle moukarin heittäjälle Aada Koppelille, jonka kausi on ollut jo nyt erinomainen. Aadalla on ensimmäisissä Kalevan kisoissaan mahdollisuus yltää heti vähintään pistesijalle, vaikka moukarin taso onkin ollut tänä kesänä käsittämättömän kova. Naisten pituudessa Oona Nieminen pystyy taistelemaan jopa mestaruudesta viime viikon tasoisella hypyllä, 627.

Voisiko kolmoisvoitto olla mahdollinen?

Lauantain pitäisi olla TeamJKU:lle mitalirikas päivä. Miesten 110 metrin aidoissa JKU:lla on tilastoissa viiden parhaan joukossa neljä miestä, vain Pyry Santahuhta on murtautunut JKU:n miesten väliin. Pystyykö JKU:n miehet ottamaan kolmoisvoiton? Ilari Manniselle toivotaan samaa loksahtamista kuin Nooralotalle, jotta saadaan Ilarikin alle 14 sekunnin. Eemil Helander aloittaa lauantaina kisaurakan 5000 metrillä. Viime vuonna Eemil juoksi hopealle 5000 metrillä. Naisten korkeushypyssä Sini Lällä haastaa Ella Junnilan, Heta Tuurin ja Jessica Kähärän. Anniina Kortetmaa taistelee Lotta Kemppisen kanssa mestaruudesta 100 metrillä. Onko Nooralotta JKU:n yllätyskortti naisten 100 metrillä? Miesten 100 metrillä ennätyskunnossa oleva Viljami Kaasalainen haastaa ihan tosissaan Samuli Samuelssonia Suomen mestaruudesta.

Esteissä mestarin paikka tarjolla

Topi Raitasen ja Camilla Richardsonin ollessa poissa, esteiden mestaruudet ovat auki. Nyt olisi nuorten paikka iskeä kärkipaikoille. Eemil Helander alitti jo yhdeksän minuuttia aiemmin kesällä, mutta tilastoissa mestaruuden ja Eemilin välissä on vielä Miika Tenhunen, miten on radalla? Alisan Virtasen tämän kesän kokeilut 3000 metrin esteissä näyttää tuottaneen tulosta ja Alisa lähtee Kalevan kisojen esteisiin tilastokakkosena. Miesten pituudessa kaikki on tänä kesänä mahdollista. Onnistuuko Julius samanlaiseen yllätykseen kuin halli SM-kisoissa vai onko jonkun muun vuoro yllättää, kuten Juho Niemisen? Lappeenrannan Kalevan kisoissa Heini Ikonen jätettiin kalkkiviivoilla neljänneksi 800 metrillä. Heini on parantanut tänä vuonna ennätystään jo lähes kaksi sekuntia, mutta Kuiviston takana on tiivis nippu naisia, joista kuka vaan voi viedä himmeämmät mitalit.

Kesän hyvin aloittanut Lassi Saarisella olisi nyt oiva tilaisuus murtautua miesten keihään kärkikolmikkoon. Tehoja Lassilta kyllä löytyy, kunhan keihäs lähtisi Paavo Nurmen stadionilla suotuisaan asentoon, niin ennätysparannus ainakin on varma. 400 metrin aidoissa katse kannattaa pitäää JKU:n nuoressa Heidi Salmisessa, joka juoksi viime viikonloppuna sileän 400 metriä 55,34. Heidillä on potentiaalia parantaa 400 metrin aitojen ennätyksensä alle minuuttiin, jolla oltaisiin Turussa mitalitaistelussa mukana. Tänä vuonna Kalevan kisat huipentaa 200 metrin finaalit. Anniina Kortetmaa haastaa tälläkin matkalla Kemppistä mestaruudesta. Viljami Kaasalainen on tänä kesänä jo B-erästä voittanut suomen muut kärkipikajuoksijat, nyt Samuel Purola ja Roope Saarinen pitää jättää katsomaan kantapäitä samassa erässä.

Viime vuonna Lappeenrannassa TeamJKU teki uuden mitaliennätyksen yhdeksällä mitalilla. Tänä vuonna on kaikki mahdollisuudet pistää siitä paremmaksi Turussa.

Kalevan kisojen osallistujat, aikataulu ja lisätiedot.

Kuva: Ville Kangas