14/15 ja 16/17 SM-kisojen päätöspäivänä yhteensä 11 mitalia Jyväskylään

Pedersöressä Suomen mestaruutta tuuletti N16 keihäässä Nanna Leivonen. Nanna paransi ennätystään SM-kilpailussa lähes 5,5 metriä. ”No suoraan sanottuna ei ollut oikeestaan mitään odotuksia kisasta, kun ei oo heittänyt juuri ollenkaan. Ennen kisaa oli kuitenkin hyvä fiilis ja kova luotto omaan tekemiseen. Ekalla heitolla yritin vaan saada alkuun hyvän tuloksen ja sen sain. Toisessa heitossa ainut asia mitä mietin oli, että nyt vaan täysiä. No sitten kun keihäs lähti hyvään asentoon ja tulos näky taululla tuli aika epätodellinen olo, kun ei olettanut, että keihäs lentäis noin pitkälle”, jalkapallomaalivahtinakin tunnettu Nanna jutteli hyväntuulisesti kisan jälkeen. N17 keihäässä Varpu-Sofia Heinonen taisteli hopeaa pienen nilkkavamman jälkeen tuloksella 46,47. Hopeisella mitalilla palkittiin myös Riikka Savolainen N17 kolmiloikassa, joka loikki 12,30 (+3,3). Riikka hyppäsi aivan uudella tasolla Pedersöressä, sillä Riikan sallituissa tuulissa hypätty ennätys on 11,71. Tuplamitalistiksi nousi sunnuntaina myös Heidi Salminen. Aada Aho oli jälleen hieman edellä. Heidille kuitenkin 400 metrin aidoissa uusi ennätys 60,27 ja hopeaa. Nuoret naiset kohtaavat uudelleen jo lauantaina Kalevan kisojen alkuerissä. N17 1500 metrillä Venla Saari voitti pronssia ajalla 4.52,81. ”Kisoista jäi tosi hyvä fiilis ja on ollut kiva päästä taas juoksemaan radalle”, kisojen tuplamitalisti Venla Saari kertoi. N17 seipäässä Fiinu Puustinen taivutti neljänneksi tuloksella 330.

Naantalissa mestaruuteen ylsi Tommi Järvenpää P14 seipäässä, hopeisella mitalilla palkittiin Iida Pajunen T15 3-loikassa ja Pihla Tiihonen T14 300 metrillä. Luukas Kontro juoksi pronssia P15 2000 metriltä. Joukkuekullalla palkittiin Iida Pajunen ja Noora Salmi T15 3-loikassa ja Joukkuehopeaa voitti Pirkko Järvikylä ja Aljona Karamzina T14 korkeushypyssä.

Pedersören kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=77751

Naantalin kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=77750