Auringonpaisteesta vesisateeseen – pirteä avaus Harju Cupille

Kuten kilpailunjohtaja Esa Kaihlajärvi totesi, ensimmäinen Harju Cup sujui perinteisen hyvin hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella kiitos JKU:n osaavan toimitsijakaartin. Lauantaina oli suomalainen kesäkeli kaikkea auringonpaisteesta vesisateeseen. Rankkasateen uhkan vuoksi osa kärkiurheilijoista päätti vetäytyä viime hetkellä varmuuden vuoksi. Onneksi pahimmat ennustukset eivät onneksi toteutuneet ja rankkasateen sijaan Harjulla vain sateli vettä kesäiseen tyyliin. Aamupäivän osio ehdittiin viemään melkein kokonaan läpi auringonpaisteessa.

Harju Cupissa nähtiin pirteitä urheilijoita ja lupaavia tuloksia siitä huolimatta, että urheilijat ovat venyttäneet harjoituskausiaan ja suurimmalle osalle yleisen sarjan urheilijoista nämä kilpailut olivat niin sanotut harjoituskilpailut. JKU:n Oona Nieminen hyppäsi uudeksi ennätyksekseen 598 ja teki kauden kärkituloksen naisten pituudessa. Keuruun Kisailijoiden vasta 15-vuotias Tuuli Järvinen hyppäsi uudeksi ulkoratojen ennätyksekseen 370, mikä on samalla myös T15-sarjan piiriennätys. Naisten 200 metrin aidoissa nähtiin hyvää vauhtia, vaikka Nooralotta Neziri ja Emma Koistinen radoilta puuttuikin, kun Kuivasjärven Auran Sonja Stång juoksi ajan 28,48. 3000 metrillä JKU:n Alisa Virtanen juoksi ennätyksellään 10.04,62 voittoon. Virtasen aika on myös tämän hetken kauden kärkitulos. Naisten 150 metrin kilpailussa huomionarvoista oli, että kaikki 15 juoksijaa tekivät omat henkilökohtaiset ennätykset. Miesten 150 metrillä nopeinta vauhtia piti Jonatan Kinnunen. Kinnusen aika 16,37 olisi ollut M19 sarjan uusi piiriennätys, ellei juoksussa olisi ollut 2,6 m/s myötäistä tuulta.

JKU:n 18-vuotias Aada Koppeli heitti Somerolla neljän kilon moukaria ensimmäistä kertaa yli 60 metriä. Koppeli paransi ennätystään lähes viisi metriä. 

Kilpailut Harjun stadionilla jatkuvat lauantaina 13.6. Harju Cup 2 ja pm-otteluiden merkeissä.

Kaikki tulokset https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=75735