Kalevan malja jälleen Jyväskylään!

Kalevan malja –kilpailu ratkesi SM-viestien toiseen päivään. JKU voitti Kalevan maljan jo viidennen kerran. Toiseksi sijoittunut Lahden Ahkera jäi JKU:sta 78 pistettä. JKU:n pisteet 474 on uusi Kalevan malja –piste-ennätys. JKU voitti viikonlopun aikana kaikki naisten viestit, 4x100m, 4x400m ja 4x800m. Jyväskylään kannettiin yhteensä 13 mitalia SM-viesteistä.

Mestaruuteen ylsi sunnuntaina naisten 4×400 metrin joukkue. Aloittajana toimi Janette Niemi. ”Omalta osalta juoksu oli vaikea, mutta se kiihtyi loppua kohden. Sain uuden vaihteen vielä loppuun ja taktisesti juoksu meni ihan nappiin. Uskomatonta voittaa tuplamestaruus viesteissä,” Janette analysoi avausosuuttaan. Toisella osuudella Anniina Kortetmaa juoksi loistavan osuuden. Kolmannelle osuudella kapulan kanssa lähti Heini Ikonen. ”Oli vaikea lähteä kärkeen. Vauhdin arviointi oli hankalaa ja tuli lähdettyä aika kovaa. Lopussa kyllä painoi kova aloitus ja ehkä vähän eilinen juoksukin.  Onneksi Aino kuitenkin hoiti homman kotiin”, Heini iloitsi mestaruutta.  Ankkurina naisten viestissä juoksi Aino Pulkkinen. ”Toivoinkin, että pääsen jonkun peesissä ankkuriosuudelle. Taktiikkana oli hivuttautua pikku hiljaa Viivin perään ja tulla etusuoran auetessa kaikki pelissä ohi. Oli huikee fiilis maalissa ja olen tyytyväinen osuusaikaani tauon jälkeen”, Aino mietiskeli osuuttaan juoksun jälkeen. Täten kaikki nelosen viestijuoksijat ottivat tuplamestaruuden, kun Janette ja Heini olivat voittamassa 4×800 metrin mestaruutta ja Aino ja Anniina pikaviestimestaruutta.

JKU:n aitaosaamisesta annettiin näyttöjä sunnuntainakin M17 ja M19 sarjan toimesta. 17-vuotiaat pojat juoksivat pronssille joukkueella Arttu Ahola, Luukas Saari, Juho Koivisto ja Arttu Peltola. ”Se oli ihan hyvä, vaikka kolmella kolisi vähän aidat, niin silti aika oli ihan hyvä. Olen tyytyväinen pronssiin ”, Arttu Ahola iloitsi mitalia. ”Alku meni huonosti, mutta sitten aloin repii kuin härkä. Pronssiin olen ihan tyytyväinen”, Luukas pohti juoksuaan. ”Aitaviesti meni finaalissa paremmin kuin alkuerissä. Jesse käski tuoda ponnarin nopeammin, niin sitten pääsin finaalissa kovempaa. Juokseminen tuntui hyvältä finaalissa,” Juho kertoi aikaparannuksen syyn.

19-vuotiaat ottivat mestaruuden 54,51 ajalla. Joukkueessa juoksi Juuso Peltola, Pietari Valoranta, Kristian Peltola ja Jesse Väyrynen. ”Ihan nätistihän se tuli. Oli mukava juosta vastatuuleen, niin mahtui aitaväleihin”, Juuso jutteli viestin jälkeen. ”Ihan jees siihen verrattuna kuinka vähän niitä on treenattu. Tavoitteena oli päästä maaliin ilman että aidat tai itse kaatuu ja se onnistui”, Kristian kertoi.

Kovatasoisessa N17 4×300 metrin viestissä JKU:n nuori joukkue Emmi Pennanen, Minea Vertala, Hilma Kinnunen ja Heidi Salminen juoksivat pronssille ajalla 2.46,97. ”Juoksu sujui tänään erittäin hyvin siihen nähden, että eilen tykitettiin jo kovaa. kolmesataa ei tuntunut viestissä yhtään niin pitkältä kuin yksin juostuna”, Minea kommentoi juoksujen jälkeen. ”Alkuerä tuli helposti, mutta finaalissa jalat olivat jo ihan hapoilla”, Heidi pohdiskeli juoksuaan. ”Hyvin suju siihen nähden, että on pieni flunssa päällä. Kummassakaan juoksussa ei nyt tullut seinää vastaan”, Hilma analysoi alkuerä- ja finaalijuoksuja.

Pronssille pinkoi myös M17 4×300 metrin joukkue ajalla 2.27,22. Kapulaa kuljetti nuorten miesten joukkueessa Jonatan Kinnunen, Juho Koivisto, Arttu Peltola ja Dani Lirkki. Juho Koivisto korvasi finaalissa alkuerissä loukkaantuneen Leevi-Kalle Heikkilän. ”Ihan hyvin meni. Harmi, kun Leka joutui jäämään pois. Onneksi saatiin Juho tilalle. Kaikki juoksivat oman parhaimpansa”, Dani kommentoi viestiä. ”Kolmonen oli ihan kamalaa. Jalat olivat ihan hapoilla. Olen yllättynyt kuin kova mun osuusaika oli. Olisin ehkä voinut juosta vieläkin kovempaa, mutta en ollut juossut 300 metriä kuin kerran aiemmin”, Juho mietti kolmosen tuntemuksia paluumatkalla. ”Ihan hyvin meni. Mut vaihdettiin aloittajaksi Lekan poisjäännin takia. Aloitus olisi voinut olla terävämpikin, mutta loppu kulki hyvin”, Jonatan mietti viestin jälkeen. ”300 metriä hapotti, mutta hyvin meni silti”, Arttu ”hapotti” Peltola kommentoi.