Naisten pikaviestijoukkue juoksi uuden seurajoukkueiden SE:n

JKU:n naisten pikaviestijoukkue Aino Pulkkinen, Hanna-Maari Latvala, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri juoksivat SM-viestien alkuerissä Ylivieskassa 4×100 metrillä uuden seurajoukkueiden Suomen ennätyksen, 44,53. Finaalissa ylivoimainen mestaruus irtosi ajalla 44,67. Finaalissa naisten merkit vedettiin tappiin ja yritettiin kovaa aikaa, mutta viimeinen vaihto meinasikin venyä pitkäksi, joten ajasta olisi vielä viilattavissa pois. Naisten kakkosjoukkueen kohtalo oli valitettavasti lauantaina DQ. Hienoa kuitenkin, että JKU:lla on lähettää SM-viesteihin naisiin kaksi kovaa joukkuetta. Ylivieskassa tehtiin JKU-historiaa, kun joukkue Siiri Rainio, Lotta Mäkinen, Janette Niemi ja Heini Ikonen juoksivat mestaruuteen jännittävässä naisten 4×800 metrin viestissä. Tämä oli JKU:n ensimmäinen mestaruus 4×800 metrin viestissä. ”Taktiikka oli tulla kärjessä vaihtoon, mutta Lotta halusi peesin, niin päästin sitten lopussa HKV:n kärkeen. Mitali Porvoossa nuorten SM-kisoissa tuntui hyvältä, mutta tämä saattaa tuntua vielä paremmalta” viestin aloittanut Siiri kertasi taktiikkaa. ”En odottanut, että päästään tuossa asetelmassa lähtemään juoksemaan. HKV:n peesissä oli hyvä juosta. Viestit ovat mahtavia. Jos en olisi vaihtanut muutama vuosi sitten seuraa, niin olisin jäänyt niin paljosta paitsi”, toisena kolmososuudelle startannut Janette iloitsi. ”Aloitus ei tuntunut niin kovalta. Onneksi toinen hyytyi enemmän, kuin itse. Takasuoralla, kun huomasi että toinen hyytyy, niin tiesin että ohi mennään vielä”, ankkurina juossut Heini muisteli viestin kulkua.

Miesten 4×100 metrin finaalissa oli kaksi JKU:n joukkuetta. Ykkösjoukkue juoksi pronssille ajalla 41,81, vaikka viimeinen vaihto menikin päälle, kun Borgå Akilleksen ankkuri lähti pois omalta radaltaan juosten Viljamin ja Ilarin välistä. Kapula kuitenkin saatiin maaliin ja Tuomas Rouvali, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Viljami Hietaharju palkittiin pronssisella mitalilla. ”Ekana kapulaa eteenpäin, niin mikäs siinä. Kausi jatku tästä Dohaan valmistautumisella”, Elmo kommentoi takasuoran osuuttaan. ”Tällä hetkellä viestit maistuu erittäin hyvältä. Antti Mero on hyvä koutsi kun jaksaa tehdä paljon töitä ja huolehtii meistä kuin omista pojistaan”, kolmososuuden juossut Ilari hehkutti ja antoi samalla arvostusta myös valmentajalleen. JKU:n kakkosjoukkueen kapula putosi, mutta joukkue hoiti kapulan tyylikkäästi maaliin asti hölkäten aikaan 1.11,60 ja sijoittui vaiherikkaassa finaalissa viidenneksi.

M19 miehet juoksivat mestaruuteen 4×100 metrillä ajalla 42,26 ja joukkueella Kristian Peltola, Juuso Peltola, Pietari Valoranta ja Jesse Väyrynen. ”Oli pakko vaan juosta, kun kasiradalta ei näe muita”, Juuso Peltola kommentoi juoksuaan. ”Toista kertaa avausosuudella. Nilkan teippaus oli loistava, niin ei sattunut viime viikolla pientä vammaa ottaneeseen nilkkaan”, Kristian Peltola kehui valmennuspäällikön teippaustaitoja. ”Pietari toi hyvin kapulan, niin oli helppo juosta voittajana maaliin”, Jesse muisteli ankkuriosuuttaan. M17 joukkue juoksi niin ikään mestaruuteen 4×100 metrillä. Joukkueen Juho Koivisto, Leevi-Kalle Heikkilä, Arttu Peltola ja Jonatan Kinnunen aika oli 43,29.

”Kyllä mä tiesin, että Jonttu tulee ohi. Mittasin tarkasti tänään viestimerkin. Huomenna kolmonen hapottaa ja voitto tulee, myös aidoista.” Arttu Peltola uhosi. ”Nämä oli mulle ekat SM-viestit. Kiva voittaa joukkueena yksilölajissa”, lentopalloakin pelaava Jonatan kertoi.

Päivän yllättävimmän mitalin nappasi JKU:n N17 4×100 metrin nelikko Siiri Salo, Ada Zitting, Wilhelmiina Harju ja Nea Huvila. Alkuerien seitsemänneksi nopein joukkue paransi suoritustaan finaalissa ja toi kapulan varmasti maaliin. Ennakkosuosikit jäivät vaihtorikkeisiin ja loukkaantumisen takia matkalle ja JKU: nuoret naiset nousivat hopealle. ”En ajatellut mitään juostessa”, takasuoraa viilettänyt Ada muisteli viestin flow-tilaa. ”Vaihdot sujui ja juoksu kulki”, komppasi takakaarteen juossut Wilhelmiina.

15-vuotiaat tytöt juoksivat kaksi mitalia. Ensiksi pronssia 4×80 metrin aitaviestistä. Aitaviestissä juoksivat Hilma Kinnunen, Iida Pajunen, Alisa Seilonen ja Minea Vertala. ”Joukkue suoritti oikein hyvin”, Hilma kehui kavereitaan. Aitojen jälkeen JKU juoksi mestaruuteen T15 4×100 metrin viestissä joukkueella Minea Vertala, Hilma Kinnunen, Pihla Tiihonen ja Iida Pajunen. ”Kaikki pistivät finaalissa vielä pykälän lisää, niin parannettiin piiriennätystä toistamiseen vielä saman päivän aikana”, SM-viesteissä 15-sarjan viestivastaavana toiminut Titta Kemppainen kehui joukkojaan.

Ensimmäisenä päivänä JKU voitti yhteensä kahdeksan mitalia, joka kerryttää 56 pisteellä Kalevan malja –pistetiliä ja samalla rikottiin jo JKU:n viime vuoden Kalevan malja –piste-ennätys.

Tulokset.