Kalevan malja ratkeaa Ylivieskan SM-viesteissä

TeamJKU lähtee Ylivieskan SM-viesteihin 30 joukkueen tiimillä. SM-viestit ovat loistava kisakauden 2019 huipentuma, jossa kilpaillaan yhdessä seurana, nuorista aikuisiin, toinen toisiaan kannustaen. Yhdessä tekemisen meininki on SM-viesteissä mitä huikein. Tiiminä olemista buustataan muun muassa sini-puna-valkoisilla hiusnauhoilla, kasvomaaleilla ja ns. monnisukilla eli JKU:n väreissä olevilla kompressiosukilla. ”Odotan todella paljon viestejä, sillä pääsee juoksemaan joukkueessa ja kaikilla on hyvä yhteishenki. SM-viestit ovat kauden kivoimmat kisat ja koko reissu on superkiva, sillä kaikki tsemppaa kaikkia. Se viestien tunnelma alkaa jo bussimatkasta ja tunnelma paranee vaan koko ajan läpi kisojen”, kolmansiin SM-viesteihin lähtevä 15-vuotias Minea Vertala kertoo.

SM-viesteissä ollaan joukkueena yhteismajoituksessa, syödään yhdessä päivällistä ja pidetään illalla tiimipalaveria, jossa järjestetään jo legendaksi muodostunut keltanokkakaste ensimmäistä kertaa TeamJKU:n SM-viesteihin osallistuville. ”Kyllähän se keltanokkakaste ja ekat viestit vähän jännittää”, kertoo ensimmäisiin SM-viesteihin lähtevä 14-vuotias Lauri Liljavirta.

TeamJKU:lla on SM-viesteissä useita mitalimahdollisuuksia. Hyvänä aitajuoksuseurana tunnettu JKU tähtää tänä vuonna mitaliin jokaisessa aitaviestissä. Nuorissa on monta mitalitasoista joukkuetta ja mahdollisuuksia mestaruuksiinkin on, kunhan vain vaihdot napsuvat kohdilleen. Yleisen sarjan miehillä on tavoitteena viime vuoden pikaviestimestaruuden puolustaminen, mutta kovaa pitää tänä vuonnakin juosta, jotta se on mahdollista. Ykkössuosikkien viittaa kantaa harteillaan Borgå Akilles ja Esbo IF. Haastajan rooli sopii ehdottomasti JKU:n pikaviestimiehille. ”Keskiviikon vaihtotreeni meni hyvin ja näyttäisi kaikki juoksijat olevan hyvässä vireessä, joten mitalia lähdetään hakemaan”, hyvillä fiiliksillä SM-viesteihin valmistautuva Tuomas Rouvali kertoo. Mahdollisuudet mitaliin onnistuneilla juoksuilla ja terveillä joukkueilla on myös miesten 4x400m, 4x800m ja 4x1500m viesteissä.

Yleisen sarjan naisilla on tilaisuus ottaa voitto joka matkalla satasesta jopa kasiin asti. ”Hyvällä fiiliksellä lähdössä SM-viesteihin. Kovasti odotan, että pääsee starttaamaan ja vielä, kun useampi viestikisa jo alla niin tietää vähän mihin on mahdollisuus juosta. Toivon, että päästäisiin rikkomaan seurajoukkueiden SE”, ensimmäisiin SM-viesteihin JKU:n väreissä osallistuva Anniina Kortetmaa kaavaili. Vaikka mestaruus on näissä kisoissa tärkein, niin kannattaa laittaa muistiin Anniinan tavoittelema seurajoukkueiden Suomen ennätys 44,64, joka on juostu vuoden 2014 SM-viesteissä JKU:n toimesta joukkueella Ida Aidanpää, Hanna-Maari Latvala, Minna Laukka ja Emmi Mäkinen. Myös Malmön Pohjoismaiden ennätys 44,44 voi olla vaarassa onnistuneilla vaihdoilla ja sään suosiessa juoksijoita.

JKU nousi viime viikonloppuna Kalevan maljan johtoon ja kärkisijaa puolustetaan SM-viesteissä viimeiseen viestiin saakka. SM-viestit ovat viimeinen kilpailu, jossa on jaossa Kalevan malja – pisteitä. JKU:n viime vuonna tekemään piste-ennätykseen on matkaa ennen SM-viestejä vain 44 pistettä. ”Viidenteen Kalevan maljaan ja piste-ennätykseen on erinomaiset mahdollisuudet. Kehotan kaikki seuraamaan SM-viestejä television välityksellä tai Ylivieskan katsomossa”, JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen pyytää kannustamaan TeamJKU:n joukkueita mestaruuksiin ja JKU:n Kalevan maljan voittoon.

Kisojen aikataulu ja osallistujat.

Kuva: Anssi Mäkinen