JKU nousi Kalevan maljan johtoon Porvoon toisen kilpailupäivän ansiosta

Porvoon nuorten SM-kisojen toisena kisapäivänä kirittiin Kalevan malja – pisteissä Lahden Ahkeran ohi kahdeksalla pisteellä. Lauantaina mitaleille ylsi Porvoossa kuusi JKU:n urheilijaa. Oona Nieminen hyppäsi N19 sarjan pituudessa uudeksi ennätyksekseen 597 ja sijoittui kilpailussa toiseksi. Siiri Rainio taisteli N19 sarjan 800 metrillä pronssille kauden parhaalla ajallaan 2.16,59. Janette Niemi ja Heini Ikonen jatkoivat eilistä mitaliputkea ottamalla lauantaina N22 sarjan 800 metriltä hopeaa ja pronssia. Janette kiri hopealla 2.13,68 ajalla ja Heini taisteli pronssille ajalla 2.13,88. ”Lähdin rohkealla vedolla, Viola Westling ja Marika Aarnio lähtivät peesiin ja Janette seurasi heitä neljäntenä. Tavoite oli juosta muilta jalat alta, mutta meinasin juosta itseltään, kun takasuoralla oli niin kova tuuli”, Heini analysoi tuulisessa säässä käytyä juoksua. ”Alku oli hitaampi, mutta loppu tuli hyvin. Tasainen oli vääntö loppuun asti”, Iloitsi Janette viikonlopun onnistumisista.

Aino Pulkkinen viiletti etusuoran nopeinta vauhtia N22 sarjan 100 metrillä. Mestaruus irtosi kauden parhaalla ajalla 11,88. ”Hyvä nousu alun jälkeen. Nyt on hyvä fiilis. Lähdössä oli parannettavaa, mutta loppu tuli tällä kaudella ensimmäistä kertaa hyvin”, Aino jutteli dopingtestiä odotellessa. M19 sarjassa Jesse Väyrynen pystyi pitämään haastajat takanaan ja juoksi satasen mestaruuteen 10,73 ajalla. ”Juoksut oli ihan hyviä. Alku oli finaalissa teknisesti hyvä, mutta reaktio olisi voinut olla parempi. Ei tullut ihan loppuun asti”, Jesse pohti juoksun jälkeen jäätyään vain sadasosan ennätyksestään.

Porvoon SM-kilpailuiden tulokset.