Loistava keli siivitti JKU:n urheilijoita ennätyksiin nuorten SM-kilpailuiden viimeisenä päivänä

Porvoossa kilpailtiin sunnuntaina suomenmestaruuksista lämpimässä ja sen verran aurinkoisessa säässä, että jotkut saattoivat jopa polttaa itsensä syyskuun auringossa. Sunnuntaina JKU:n mitalitiliä kartutti Eemil Helander, joka juoksi M19 sarjan 5 000 metrillä mestaruuteen ajalla 15.23,34. Eemil hävisi keväällä kirikamppailussa maantiellä ja maastossa Mika Kotirannalle, mutta tällä kertaa Eemil oli selvästi Mikaa vahvempi lopussa ja pystyi jätättämään Joensuun Katajan juoksijaa reilut kymmenen sekuntia.

Aino Pulkkinen juoksi pikamatkoilla tuplamestariksi voitettuaan lauantain 100 metrin lisäksi sunnuntaina N22 sarjan 200 metriä ajalla 24,60. JKU:n Jesse Väyrynen pääsi yllättämään 200 metrin B-finaalierästä, jossa käytiin Antti Meron valmennettavien keskinäinen kamppailu, kun kolme JKU:laista oli M19 sarjan 200 metrin B-finaalierässä. Jesse Väyrynen malttoi kerrankin kiihdyttää kaarteeseen ja juoksi erävoittoon ennätyksellään 21,91. A-finaalierästä Jesseä kovempaa juoksi vain HKV:n Tommi Mäkinen, joten Jesse pääsi tuulettamaan 200 metrin hopeaa.  N19 sarjan kolmiloikassa Oona Nieminen venytti viimeisellä hypyllä uudeksi ennätyksekseen 12,59 ja pronssille.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kokonaismitali saaliksi tuli Porvoosta 18 mitalia, joten valmennuspäällikkö Jarkko Finnin kaavaillut parikymmentä mitalimahdollisuutta taisi osua aika lähelle. Sillä 18 mitalin lisäksi JKU:lle tuli useampi pistesija, joista kolme oli vieläpä nelossijoja. JKU vahvisti sunnuntaina Kalevan maljan johtoaan kirimällä eron toisena olevaan Lahden Ahkeraan jo 34 pisteeseen. Kalevan maljan voitto ratkeaa ensi viikonloppuna Ylivieskassa juostavissa SM-viesteissä. 

Tulokset