JKU aloitti Kalevan malja – pisteiden keruun Porvoon SM-kilpailuista vauhdikkaasti

JKU:n urheilijat voittivat kahdeksan mitalia ensimmäisenä kisapäivänä 19–22-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Perjantai-illan viimeinen kaksituntinen oli silkkaa JKU:laisten tykitystä. Mitaliputken aloitti Lotta Mäkinen ottamalla N19 3 000 metrin esteistä hopeaa kauden parhaalla ajalla 11.15,85. Eemil Helander jatkoi voittamalla M19 3 000 metrin esteet 9.17,39 ajalla. Heini Ikonen ja Janette Niemi ottivat N22 sarjan 1 500 metriltä kaksoisvoiton. Heini juoksi 1 500 metriä aikaan 4.45,03 ja Janette juoksi uudeksi ennätyksekseen 4.46,96. ”Juoksu meni just niin kuin suunniteltiin, hidas alkuvauhti oli kuin tehty meille 800 metrin juoksijoille ja kiri irtosi tosi hyvän tuntuisesti”, Heini tiivisti 1 500 metrin juoksun. Otto Kaario juoksi M22 1 500 metrillä pronssille kauden parhaalla juoksullaan 3.59,15 ja jatkoi näin JKU:n mitaliputkea.

Tonnivitosten jälkeen mitaleja metsästettiin pika-aidoista. Julia Enarvi aitoi hopealle N22 100 metrin aidoissa 13,56 ajalla. Juuso Peltola otti ylivoimaisen voiton M19 110 metrin aidoissa uudella ennätyksellään 13,99. ”Alussa vähän haparointia, mutta loppu tuli paremmin kuin mitä koko kesänä on tullut. Tuntuu erityisen hyvältä kun enkka alkaa nyt kolmellatoista”, Juuso fiilisteli ensimmäistä neljäntoista sekunnin alitustaan. Ilari Manninen piti jälleen Valtteri Kalliokuljun takanaan ja vei M22 sarjan 110 metrin aitojen mestaruuden 14,22 ajalla. ”Taisteluveto. Paremmin meni eteenpäin kuin alkuerässä, jossa tuli liikaa kolisteltua”, Ilari analysoi finaalijuoksuaan. Miska Sundberg juoksi Ilarin peesissä uudeksi ennätyksekseen 14,76 ja sijoittui M22 sarjan aitajuoksussa neljänneksi.

Tällä tahdilla ja samanlaisella hyvällä meiningillä, kun jatketaan vielä lauantai ja sunnuntai, niin eiköhän Kalevan maljan kärkipaikka ole jälleen JKU:n.